O firmă de panificație din Bihor a livrat marți pâini în ale căror ambalaje se aflau pliante prin care se făcea campanie pentru un vot pozitiv la referendum. Potrivit unor postări de pe Facebook în care apăreau imagini cu pâinile însoțite de pliante, respectivele fotografii ar fi fost făcute în județul Bihor, iar pâinea ar fi produsă de societatea Vital Produs SRL, deținătoarea mărcii ”Pită de Lugaș”.

Paine cu pliante pro-referendumFoto: Facebook / Cristina Rusu

Contactat derealitatea.net, unul din administratorii firmei a recunoscut că respectivele produse aparțin Vital Produs SRL, companie care sprijină referendumul pentru familie. Cu toate acestea, surse apropiate realitatea.net susțin că respectivele produse vor fi retrase de pe piață în cursul zilei de azi.

UPDATE: Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bihor a fost sesizat marţi în legătură cu pliantele pro-referendum introduse în pungile cu pâine, comisarii Protecţiei Consumatorului declanşând de asemenea un control la societatea respectivă.

Preşedintele BEJ Bihor, Iuliana Florina Crişan, a declarat pentru Mediafax că o decizie în acest caz se va lua miercuri, după ce se vor primi mai multe informaţii.

„S-au primit trei contestaţii la BEJ Bihor despre pliante introduse în pungi cu pâine, două au fost respinse pentru că nu ofereau suficiente informaţii, nu se spunea că este vorba de pâinea de Lugaş, doar în cea de-a treia se indica despre ce este vorba. Am primit şi poze, dar pentru că nu ştiam unde s-a distribuit pâinea respectivă, s-a amânat pe miercuri luarea unei decizii în acest caz şi am cerut şi alte detalii. Vom decide ce se face cu aceste pliante”, a spus Crişan.

Şi șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor, Giani Bura, a declarat pentru Mediafax că instituţia pe care o reprezintă s-a autosesizat şi a dispus un control la firma din Lugaşu de Jos, producătoarea pâinii.

„Erau pliante în pungile cu pâine, l-am chemat pe administratorul firmei pentru a da explicaţii, iar miercuri vom analiza acest caz”, a spus Bura.

Un producător de pâine din Lugaşu de Jos, judeţul Bihor, a distribuit pungi cu pâine în care au fost introduse pliante cu mesajul „Apără copiii României! Apără căsătoria dintre un bărbat și o femeie! Apără România de mâine! Vino la referendum! Votează DA pentru definirea în Constituție a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie. 6-7 octombrie 2108, Să fim 6.000.000 la vot! Doar așa ne apărăm copiii”.