Viorica Dăncilă s-a întâlnit marți dimineață cu negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, premierul român spunându-i oficialului european, potrivit unui comunicat al Guvernului, că România este pregătită să gestioneze orice scenariu posibil al negocierilor.

Viorica Dancila si Michel BarnierFoto: gov.ro

”Înaltul demnitar român a subliniat că România tratează cu o atenție deosebită dosarul Brexit, având în vedere comunitatea românească semnificativă din Marea Britanie. A indicat că, la nivel intern, România a început pregătirile încă de la debutul procesului de negociere, în luna martie 2017 fiind creat un mecanism interministerial privind problematica Brexit. A arătat că România este pregătită să gestioneze orice scenariu posibil al negocierilor”, se afirmă în comunicatul citat.

”Totodată, șeful Executivului a exprimat aprecierea pentru progresele înregistrate până la momentul de față în negocieri, în special în ceea ce privește capitolul referitor la drepturile cetățenilor. Înaltul oficial român a subliniat necesitatea garantării acestor drepturi, arătând că România va continua să urmărească cu atenție modalitatea prin care prevederile Acordului sunt implementate, astfel încât toți cetățenii români rezidenți în Marea Britanie să poată continua să locuiască, să muncească și să studieze în aceleași condiții ca până acum”, potrivit sursei citate.