Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a lansat pe Facebook un manifest anti-UE, sub titlul ”Roexit”, prezentând zece motive pentru care, în opinia lui, România ar trebui să părăsească Uniunea Europeană. ”Puteți să vă băgați păcaleala aia de MCV și de Schengen undeva”, este primul punct al ”programului politic” al său.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dragomir, care a fost condamnat în primă instanță pentru fals în înscrisuri și este cercetat penal în dosarul ”Black Cube”, promovează o retorică apropiată de cea a actualei puteri PSD-ALDE în ceea ce privește ”statul paralel”, nu doar pe Facebook ci și în aparițiile constante la televiziuni.

Dragomir a fost audiat de câteva ori în comisia parlamentară pentru controlul SRI atacând Serviciul, procurori, judecători, precum și jurnaliști, vorbind despre un sistem ocult construit de fostul prim adjunct Florian Coldea, cu care însă, Dragomir a avut o relație apropiată în perioada în care a fost activ în SRI.

Postarea fostului ofițer SRI are peste 700 de distribuiri și peste 1400 de aprecieri, una dintre ele fiind a secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

Poziționarea anti-UE a lui Dragomir vine în contextul dezbaterilor privind referendumul pentru familia tradițională și a criticilor liderilor UE pe această temă, dar și în privința provocărilor privind statul de drept din România.

Luni seară, și președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o poziție tranșantă după criticile lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene. „Nu mi-am imaginat că o țară UE va fi amenințată în felul ăsta, atât de brutal. A fost o condamnare deja înainte de a se studia probele”, a spus Dragnea.