Protecția Consumatorilor a găsit insecte moarte la raionul de patiserie al unui supermaket bucureștean din sectorul 4 și a dat o amendă de 10.000 de lei, informează un comunicat al ANPC.

HotNews.roFoto: Hotnews

”O echipa de control a Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Bucuresti-Ilfov s-a deplasat, vineri, 28 septembrie 2018, la un supermarket din cartierul Oltenitei, aflat in sectorul 4 al Capitalei, ca urmare a sesizarii unui cetatean, potrivit careia ar fi observat insecte in zona de patiserie a acestei unitati.

Urmare a verificarilor efectuate, reclamatia s-a confirmat, fiind gasite insecte moarte in rafturile cu produse de panificatie si patiserie ale supermarketului.

Operatorul economic a fost sanctionat contraventional, conform articolului 4(1) din OG 21/1992 cu modificarile si completarile ulterioare, cu amenda in valoare de 10.000 lei.

S-a dispus, de asemenea, oprirea de la comercializare a produselor raionului si, totodata, oprirea temporara a prestarii serviciilor de panificatie si patiserie, din cadrul supermarketului, conform art. 55(2) lit b din OG 21/1992.

Reprezentantii operatorului economic urmeaza sa se prezinte in cursul zilei de luni, 1 octombrie 2018, la sediul Comisariatului Regional Bucuresti-Ilfov pentru Protectia Consumatorilor, pentru finalizarea procesului verbal de constatare a contraventiei”, se spune în comunicatul citat.