Dan Voiculescu a atras atenția într-o postare peblogulsău că anumite site-uri de știri, printre care G4Media și PressOne, fac parte dintr-un ”grup ocult” care ar avea ca scop ”susținerea unor interese ce doresc dezbinarea românilor”. Voiculescu atrage atenția Guvernului că acestea nu-și anunță transparent sursele de venituri și cere o atenție specială din partea Executivului și a serviciilor de informații.

Dan VoiculescuFoto: danvoiculescu.net

Astfel, potrivit lui Voiculescu, G4Media, NewsWeek, PressOne, DacNews, Comisarul și EpochTimes ar fi beneficiat în ultima perioadă de ”o infuzie de capital substanțial” și că ar fi ”susținătoare ale lui Dacian Cioloș și ale apropiaților săi”.

El aduce în sprijinul afirmațiilor sale creșterea audienței la publicațiile acuzate că ar face parte din acest grup.

Postarea lui Voiculescu

Îmi asum că toate site-urile și ONG-urile plătite pentru a mă înjura își vor intensifica atacurile, lucru ce nu mă oprește din a spune ceea ce gândesc. Un grup ocult care nu își asumă public identitatea concretă și nici nu anunță transparent sursele de venituri dorește promovarea anumitor oameni și anumitor interese. Este un scenariu pe care l-am mai văzut în istoria recentă a României.

Grupul este format din publicațiile online G4Media, NewsWeek, PressOne, DacNews, Comisarul și EpochTimes, toate având un trafic lunar estimat de peste 9.000.000 de vizite, care, din păcate pentru ei, petrec o medie de sub 2 minute pe website, cu o rată de respingere între 60% și 80% (ceea ce ar trebui să le dea de gândit) și 296.000 de fani pe Facebook (în timp ce Mircea Badea, singur, are peste 300.000 de fani).

Toate aceste site-uri au avut o creștere susținută și simultană în perioada aprilie-august 2018, unele dintre ele ajungând la dublarea vizitelor de pe site. O astfel de creștere bruscă este urmarea unei infuzii de capital substanțial. Ceea ce este și mai interesant este că toate aceste publicații sunt susținătoare ale lui Dacian Cioloș și ale apropiaților săi.

Faptul că majoritatea publicațiilor din România au culoare politică nu este o noutate pentru nimeni, dar de aici până la susținerea unor interese ce doresc dezbinarea românilor (pentru a-și promova mai ușor interesele proprii) este o cale foarte lungă. Atrag atenția Guvernului că unul dintre rolurile importante ale sale este acela de a asigura o stabilitate economică, socială și politică în țară. Orice acțiune netransparentă care nu își declară sursele de finanțare, care nu își asumă deschis rolul partizan, merită o atenție specială din partea Guvernului și a serviciilor de informații. În același timp, actuala putere să nu se mire dacă vor înregistra scăderi în percepția publică la capitolul încredere și le recomand transparent, public, cinstit și prin asumare, să răspundă la aceste pericole prin acțiuni concrete.

Mă întreb dacă puterea formată din PSD și ALDE au la ora actuală un grup similar care să se contrapună grupului menționat mai sus, un grup real de presă care să aibă 30.000.000 de vizitatori în loc de 9.000.000 și care – și asta este o condiție impusa de mine – să nu facă altceva decât să prezinte adevărurile din societatea românească, fără frică, cu demnitate, în numele onoarei, având ca singur scop protejarea intereselor poporului român.

De altfel, am reținut cu multă satisfacție îndemnul președintelui Statelor Unite, Donald Trump, care și-a asumat public determinarea de a face ca America să fie a americanilor.

Și eu îmi doresc ca România să fie a românilor.