Fostul principe Nicolae și soția lui au plecat de la Biserica ”Sfântul Ilie”, unde a avut loc ceremonia religioasă, spre Cazinoul din Sinaia, unde va avea loc recepția, într-o trăsură unicat în România.

Principele Nicolae in trasuraFoto: Captura video

Nepotul Regelui Mihai și soția sa au fost aplaudați în fața bisericii, iar oamenii au cântat ”La mulți ani”, scrie Mediafax.

Caleașca în care mirii au parcurs cei doi kilometri până la Cazinoul din Sinaia este folosită pentru prima dată. Potrivit proprietarului acesteia, Cristian Iancu, caleașca a fost lucrată în Italia, din lemn masiv, și este deocamdată unicat în România. Trăsura a fost trasă de doi cai frizieni.

Pe tot drumul până la Cazinoul din Sinaia se aflau oameni, iar mulți dintre ei au aplaudat sau au aruncat cu flori. Unii oameni au strigat mirilor ”Să vă iubiți!” și ”Trăiască mirii!”.

Caleaşca a fost însoțită de 53 de juni de la Junii Braşovului.

Mirii au fost întâmpinați și la Cazinou de mulți oameni, iar un bărbat îmbrăcat în port popular i-a oprit și a adresat câteva cuvinte nepotului Regelui Mihai. Apoi, mirii au urcat pe treptele Cazinoului din Sinaia și i-au salutat scurt de la balcon pe cei prezenți.

Recepția are loc la Cazinoul din Sinaia, clădire simbol a acestui oraş. Cazinoul a fost construit între anii 1911 – 1912 după planurile celebrului arhitect Petre Antonescu. Este construit în stil neoclasic. Cazinoul a fost închis în perioada celor două războaie şi interzis în 1947 pentru că în ţară au fost interzise jocurile de noroc, declara recent, pentru MEDIAFAX, Rozalia Bremm, ghidul Cazinoului. Nunta nepotului Regelui Mihai are loc în cea mai mare sală a Cazinoului, Sala Oglinzilor. Pe vremuri, aici era sala ruletelor.