Comisia pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice îi va audia, marți, pe vicepremierul Paul Stănescu și pe fostul director al Serviciului, Dumitru Iliescu, relatează Mediafax.

Paul StanescuFoto: Agerpres

”Membrii Comisiei au hotărât prin vot pentru a avea doi invitați (la ședința de marți - n.r.). Primul este dl. senator și viceprim-ministru Paul Stănescu și cel de-al doilea invitat este dl. general Dumitru Iliescu, fostul director al SPP”, a declarat săprămâna trecută președintele Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice, Daniel Butunoiu.

Președintele Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice a mai anunțat că au fost cerute anumite documente de la unele instituții.

”La solicitarea colegilor mei s-a aprobat și cererea către mai multe instituții a unei liste de documente, cum ar fi către ÎCCJ, în care îi rugăm să ne comunice numărul de mandate de ascultare emise la solicitarea SPP în intervalul 2009-2018, dar și regulamentul de organizare și funcționare și organigrama SPP”, a adăugat Butunoiu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, la începutul anului, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi "executat", iar Stănescu va fi "protejat" şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.

Curtea Constituţională a decis, pe 18 septembrie, respingerea sesizării de neconstituţionalitate formulată de PNL cu privire la înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) în activitatea unor partide politice.

Pe 4 iulie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat un proiect de hotărâre prin care se înfiinţează Comisia comună de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice şi a liderilor formaţiunilor.