Preotul arhidiacon Ioan Ardelean, invitat să citească un comunicat al Sfântului Sinod la finalul Sfintei Liturghii despre cum să voteze credincioșii la referendumul din 6-7 octombrie, i-a certat pe enoriașii care plecau în timpul lecturii. Acesta a spus că cei care nu se duc la referendum nu își mărturisesc de fapt credința și nu sunt creștin-ortodocși.

preotul arhidiacon Ioan ArdeleanFoto: Captura video

La finalul Sfintei Liturghii de duminică, 30 septembrie, în care tema slujbei a fost iubirea vrăjmaşului (conform Evangheliei), Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a rostit un îndemn către credincioşii care se aflau la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa, relateazăAdevărul.

Acesta l-a invitat pe preotul arhidiacon Ioan Ardelean să citească comunicatul Sfântului Sinod ca ”să înțelegeți mai bine cum să votați ”da” - și să votați cu toții da -, vă spun ca un păstor pentru apărarea familiei adevărate, lăsate de Dumnezeu, și nu pentru tot felul de subterfugii prin care să fie familii persoane de același gen. Sper să avem bucuria votului împlinit, aveţi datoria ca pe toate rudeniile şi pe toţi vecinii să-i duceţi la vot, să avem un viitor care nu degenerează. Să ne ajute bunul Dumnezeu!“, a spus ierarhul înainte de a trece la binecuvântarea enoriaşilor din catedrală.

Ardelean a început să citească textul BOR, însă unii dintre enoriași au început să plece, motiv pentru care preotul s-a enervat.

”Sper că cei care pleacă din Biserică acum sunt cei care sunt deja sunt hotărâți să voteze și au plecat că ei știu ce trebuie să voteze. Că dacă cumva cineva crede că nu merge la referendum, deci nu-și mărturisește credința, și după aceea crede că e creştin-ortodox se înşală amarnic. Sper că cei care pleacă, cum spuneam , știu deja că votează Da!”, a spus preotul arhidiacon Ioan Ardelean, profesor universitar.

Momentul poate fi vazut la finalul filmării, respectiv la aproximativ 3 ore și 11 minute.