O femeie din localitatea Popești Leordeni, județul Ilfov, a fost amendată cu 500 de lei de către poliție după ce un vecin a sunat de două ori la poliție și s-a plâns de faptul că micuțul femeii plânge și face zgomot, scrie Mediafax.

BebelusFoto: Salvati Copiii

Femeia spune că a încercat să le explice agenților că cel mic a avut dureri în timpul nopții și nu l-a putut liniști, însă aceștia nu au vrut să o asculte. "Copilul meu plângea pentru că avea niște bubițe, făcuse niște afte în gură, s-a trezit la 2 noaptea urlând că îl doare gurița. M-am trezit cu poliția la ușă că de ce plânge copilul. Mi-au dat amendă 500 de lei. Nu au înțeles că este un copil mic că, dacă înțelegeau, îmi dădeau un avertisment măcar pentru că e prima dată când vin la ușă la mine, nu au fost de mai multe ori. Nu am făcut scandal, nu bem, suntem o familie liniștită, doar că copilul nostru într-adevăr e un copil de doi ani", a declarat Ana Maria Barbu.

Agenții i-ar fi reproșat însă că deranjează ordinea publică, motivând că au primit reclamații de la vecini. "Le-am explicat că este un copil și nu au înțeles, mi-au zis că este ora 3 dimineața și nu înțelege nimeni lucrul ăsta. Dacă fac o contestație, nu o să mă înțeleagă nimeni pentru că este 3 dimineața. O să contest amenda. Asta s-a întâmplat. Au fost prea stresați de doamna de jos care face la orice reclamație. Și domnii care au fost înainte aici, tot așa le-au făcut, de au plecat oamenii la curte și tot așa", a mai spus femeia.

Reprezentanții Poliției Ilfov spun însă că polițiștii trimiși să intervină au stat 10 minute la ușă fără să li se răspundă, timp în care au auzit multă gălăgie din respectivul apartament, respectiv copilul făcea zgomot cu jucăriile pe gresie, mașina de spălat și televizorul erau pornite și se vorbea foarte tare.

"Deoarece familia a fost avertizată verbal și în alte dăți, cu privire la faptul că deranjează liniștea publică, polițiștii au sancționat-o pe mama copilului cu amendă contraventionala", arată Poliția Ilfov.​