Gabriel Oprea a declarat sâmbătă că nu știe dacă are o copie a tezei de doctorat a lui Florian Coldea, pentru că a coordonat 24 de teze de doctorat. Declarația vine după ce fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a spus că fostul ministru de Interne ar avea acasă ultima copie rămasă a tezei de doctorat a lui Florian Coldea.

Gabriel OpreaFoto: MAI

Întrebat, sâmbătă, la Iași, despre afirmația fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir, potrivit căreia ultima copie rămasă a tezei de doctorat a lui Florian Coldea se află acasă la el, în calitate de coordonator de doctorat al acestuia, Gabriel Oprea a răspuns: "Am coordonat 24 de teze de doctorat. Nu mai știu. Trebuie să mă uit în bibliotecă, să văd".

Întrebat, de asemenea, dacă o va face publică, Oprea a refuzat să răspundă, spunând doar: "V-am răspuns deja la întrebare", scrie Mediafax.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a anunțat, vineri seară, că, din informațiile sale, ultima copie rămasă a tezei de doctorat a lui Florian Coldea se află acasă la fostul ministru de Interne și coordonatorul de doctorat al acestuia, Gabriel Oprea.

"Florian Coldea a deschis la SRI seria de furăciuni cu doctoratele. Stiu, sună mai bine plagiat, dar, de fapt, este vorba de un furt ordinar și de un abuz care a avut ca scop obținerea de foloase, bani și funcții. Din bugetul statului. Fapte penale adică. După Coldea și Dumbravă, mulți alți hoți au urmat. Aceștia sunt bravii ofițeri ai țării. Cei care au condus lupta anti-corupție. Ei, hoții, s-au făcut “doctori” și s-au pus în capul mesei", a scris Daniel Dragomir pe Facebook.

Fostul ofițer SRI susținea că, din cauză că era speriat că va fi prins cu teza de doctorat plagiată, Florian Coldea l-a pus pe ministrul de la acea vreme Mihnea Costoiu să îi fure lucrarea de la Biblioteca Națională, pentru a-și acoperi urmele.

"Însă un exemplar din “lucrarea originală” i-a scăpat. Din informațiile mele, ultima copie rămasă se află la Gabriel Oprea acasă. Ca și “conducător al doctoratului” a păstrat o copie. De câteva săptămâni, cu rugăminți, negocieri, plânsete, tatăl hoților se chinuie să îl convingă pe Gabriel Oprea să îi dea ultimul exemplar. Va avea Gabriel Oprea curajul să iasă public, într-o conferință de presă și să predea publicului ultimul exemplar din lucrarea plagiată a lui Coldea? Interesul național va câștiga în fața șantajului lui Coldea?", își încheia postarea Daniel Dragomir.

Dosarul privind dispariția tezei de doctorat a fostului prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a fost clasat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Ceea ce nu se știe încă este unde se află acum teza de doctorat. Coordonatorul tezei de doctorat a lui Florian Coldea a fost fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, care a rămas fără titlu de doctor ca urmare a deciziei CNATDCU, care l-a sancționat pentru că a plagiat în propria lucrare de doctorat.