Europarlamentarul Cătălin Ivan a anunţat vineri că şi-a dat demisia din grupul socialiştilor din Parlamentul European, scrie Agerpres. Motivul invocat de europarlamentarul român este acela că socialiștii europeni țin în brațe PSD și au refuzat să dezbată cererea sa de excludere a partidului lui Dragnea din grupul european.

Catalin IvanFoto: Parlamentul European

"Ştiu foarte bine situaţia din grupul socialiştilor până ieri (joi - n.r.), de azi (vineri - n.r.) începând voi şti mai puţin că mi-am dat demisia din grupul socialiştilor din Parlamentul European, pe motiv că nu avea sens să stau atâta timp cât ei ţineau în braţe PSD, după tot ce s-a întâmplat, şi nu doar protestul de pe 10 august pe care l-am documentat, le-am trimis tot felul de materiale, ci de când a ajuns la guvernare Liviu Dragnea. Pentru că nu PSD a ajuns la guvernare, din moment ce un partid de mărimea PSD dă mandat în alb unei singure persoane să meargă să negocieze cu preşedintele României primul-ministru. Mandat în alb, eu nu am auzit vreodată nu numai în experienţa mea de 15 ani de politică, dar în ce am citit prin cărţi. Dragnea s-a dus la prima discuţie cu Iohannis despre primul-ministru fără ca cineva din partid să ştie pe cine va propune. Ăla a fost semnul că Liviu Dragnea avea puterea absolută pentru el", a spus Ivan, la odezbatere despre alegerile europarlamentare 2019, organizată de Euractiv România.

Cătălin Ivan a trimis în urmă cu aproximativ trei săptămâni socialiştilor europeni o solicitare privind excluderea PSD din S&D, precum şi demisia sa din grup începând cu data de 1 octombrie, în cazul în care nu se va lua o decizie legată de protestele care au avut loc în 10 august la Bucureşti.

"Acest text a ajuns astăzi pe mail-ul fiecărui coleg din grupul S&D din Parlamentul European. Ataşate sunt două documente, cererea de excludere a PSD din grupul politic şi demisia mea din grup începând cu data de 1 octombrie dacă nu se ia nicio decizie. A trecut o lună de la protest şi nu a existat nicio reacţie până acum, ceea ce este inacceptabil. Consider că tăcerea reprezintă o formă de susţinere a regimului lui Liviu Dragnea şi atunci locul meu nu mai este în acest grup politic", preciza, la acel moment, Cătălin Ivan.