Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 502 a fost oprită mai bine de patru ore între staţiile Vatra Dornei şi Iacobeni, judeţul Suceava, din cauza unui autocamion care se deplasa pe DN 17 şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe calea ferată, între staţiile Iacobeni şi Argestru. Șoferul a fost rănit în urma accidentului și a ajuns la spital. UPDATE Circulația a fost oprită la 10.15 și reluată la 14.40.

Autocisterna rasturnata in SuceavaFoto: CFR Infrastructura

UPDATE Din cauza accidentului două trenuri de pasageri au acumulat întârzieri:

IR 1833 Iași - Timișoara - 244 minute

IR 1832 Cluj - Galați - 38 minute

Ce spune CFR

Autocisternă încărcată cu clei răsturnată pe calea ferată între staţiile de clae ferată Iacobeni şi Argestru, în zona localității Iacobeni.

La fața locului s-au deplasat reprezentanţii Regionalei CF Iaşi, Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, care intervin cu două autospeciale de stingere, echipaje de la SAJ, Ocolul Silvic și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Iacobeni.

Din motive de siguranţă, trenul IR 1833 (care circulă în relaţia Iaşi – Timişoara Nord) a fost oprit în staţia Iacobeni, la ora 10.38. (Trenul a plecat la 14.40)

CFR SA informeză că au fost luate măsurile de siguranță și nu există pericol de explozie, însă traficul feroviar pe relaţia Iacobeni - Argestru rămâne închis până când autocisterna va fi îndepărtată de pe șine.

Reprezentanții ISU Suceava au declarat că autocisterna era încărcată cu clei.

”Cisterna este încarcată cu clei. Nu există pericol de explozie. Intervin militarii Detașamentului de pompieri Vatra Dornei, cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ”, arată reprezentanții ISU Suceava, citați de Mediafax.

UPDATE CFR a dat o informare de presă la ora 14.45

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că traficul feroviar între stațiile Iacobeni şi Argestru a fost reluat la ora 14.40, în condiții de siguranță.

Circulația feroviară în zona localităţii Iacobeni a fost închisă la ora 10.15, după ce o autocisternă încărcată cu clei s-a răsturnat pe calea ferată.Reprezentanţii locali ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au coordonat întreaga operaţiune de intervenţii, au luat toate măsurile necesare pentru evitatarea unui eventual pericol de explozie, fiind necesară şi oprirea alimentării cu energie a liniei de contact.

De asemenea, echipele de intervenţie feroviară şi ale autorităţilor locale au acţionat cu utilaje auto pentru scoaterea autoutilitarei de pe linia de cale ferată şi cu personal specializat pentru verificarea componentelor infrastructurii feroviare, a liniei de cale ferată şi repunerea sub tensiune a liniei de contact, astfel încât traficul pe distanţa Iacobeni - Argestru să fie reluat în condiţii de siguranţă.

Din cauza acestui eveniment rutier, două trenuri de călători vor ajunge la destinaţie cu întârziere, este vorba despre trenul IR 1833 (Iaşi - Timişoara Nord) care a staţionat de la ora 10.38, pe toată perioada intervenţiei, în gara Iacobeni, şi perechea lui, IR 1832, care circulă în relaţia Timişoara Nord - Iaşi, cu staţionare de la ora 13.50, în gara Argestru.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile înregistrate de cele două trenuri şi îi asigură că intervenţiile desfăşurate de autorităţile locale în zona evenimentului au avut drept scop redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

Foto> CFR Infrastructură