Adulterul nu mai constituie infracțiune, a decis Curtea Supremă din India, într-o decizie care pune capăt unei legislații vechi de 158 de ani potrivit căreia femeia era tratată ca proprietate a bărbatului, relatează BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anterior deciziei, orice bărbat care făcea sex cu o femeie măritată, fără acordul soțului acesteia, comitea o infracțiune.

Un bărbat a atacat legea agrumentând că este discriminatorie și arbitrară atât în ceea ce privește femeile, cât și bărbații.

Nu există o statistică oficială care să indice câți bărbați au fost acuzați în baza vechii legislații.

Este a doua lege datând din perioada colonială care este invalidată de Curtea Supremă din India în cursul acestei luni, după ce magistrații au desființat un alt act normativ vechi de 157 de ani care incrimina actele homosexuale.

În prezentarea sentinței, președintele instanței Dipak Misra a spus că, deși adulterul are relevanță în cazurile de divorț, sub aspectul codului civil, nu poate fi considerat o infracțiune.

Cel care a determinat dezbaterea și luarea deciziei a fost Joseph Shine, un om de afaceri în vârstă de 41 de ani, care trăiește în Italia. El a atacat actul normativ la Curtea Supremă pe motiv că este discriminatoriu pentru că îi face responsabili pe bărbați de relațiile extra-conjugale în timp ce le tratează pe femei ca pe niște obiecte.