Sute de cadre didactice din Marea Britanie urmează să participe la un protest în centrul Londrei, pentru a solicita o finanțare suplimentară pentru școli, informează BBC, citat de Mediafax.

LondraFoto: timeout.com

Aceştia se vor întâlni în Piața Parlamentului înainte de a trimite o scrisoare către Downing Street, pe fondul preocupărilor legate de condițiile de muncă și de sălile de curs supraaglomerate.

Protestatarii citează afirmația Institutului de Studii Fiscale potrivit căreia finanțarea pentru fiecare elev a scăzut cu 8% începând cu anul 2010.

Guvernul spune că fondurile destinate școlilor vor crește până la un record de 43,5 miliarde de lire sterline până în 2020.

Și miniștrii susțin că o nouă formulă de finanțare va aduce mai mulţi bani școlilor.

Dar profesorii avertizează în legătură cu dimensiunile claselor, reduceri de personal, reducerea libertăţii în alegerea subiectelor, pierderea sprijinului pentru nevoile speciale și serviciile pastorale.

Membrii sindicatelor, părinții și personalul didactic au luat parte la numeroase proteste în legătură cu restrângerea bugetului şcolilor în ultimii ani.

Acest protest este diferit deoarece este format în întregime din oameni care de obicei conduc școli și ajută la stabilirea bugetelor.