Răzvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea, face apel, pe Facebook, la boicotarea referendumului de luna viitoare, spunând că ”suntem toti frati, trebuie sa ne respectam si sa ne acceptam diferentele”. Primarul general al Capitalei, în schimb, a anunțat marți că va vota DA la referendumul din 6 - 7 octombrie.

Razvan FireaFoto: Captura Facebook

Postarea lui Răzvan Firea:

”Un stat democratic are responsabilitatea de a oferi drepturi și șanse egale, cu scopul de a îmbunătăți viața tuturor cetățenilor. Statul în cazul asta este și el un părinte, iar noi toți, copiii lui. Toți suntem o familie, chiar dacă unii dintre noi au pielea mai închisă, părul roz, sau preferă ciocolata albă.

Dezbinarea și inventarea unor falși dușmani într-o familie deja apăsată de sărăcie și lipsuri, nu poate fi decât greșit moral, indiferent de reperele fiecăruia. Suntem toți frați, trebuie să ne respectăm și să ne acceptăm diferențele.

Nimeni nu ar trebui să fie umilit la el acasă, și exact asta se întâmplă zilele astea. Se irosește atâta energie doar pentru a mai învăța o generație să trăiască în frică și intoleranță.

Acest referendum nu schimbă nimic esențial pentru susținătorii lui, însă pentru ceilalți solidifică o cultură a fricii, a lipsei de apartenență, într-o țară care oricum își tratează rușinos minoritățile.

Îmi doresc să clădim un viitor mai bun pentru generațiile următoare, un viitor în care nu există discriminare, în care toți copiii acestei țări au șanse și drepturi egale, în care nu există dezbinare, nici pe baza de culoare, nici gen, nici sex, nici în funcție de ce muzică asculți sau ce haine porți.

Alătură-te și tu campaniei Iubirea nu se votează! și spune-mi într-un clip de ce nu mergi la referendum”.