O mamă din Filiași, județul Dolj, este cercetată penal după ce nu și-a mai trimis copilul de 13 ani la școală, considerând că este inutil deoarece rămăsese repetent de două ori. Băiatul este în clasa a cincea, iar după ancheta polițiștilor s-a reîntors în bancă, transmite corespondentul Mediafax.

Elevi la scoalaFoto: Agerpres

Reprezentanții Poliției Dolj au declarat, miercuri, că acest caz a fost descoperit în urma activităților preventive derulate de polițiști la începutul anului școlar, în unitățile de învățământ.

”Printre alte cazuri s-a constatat și că un copil de 13 ani, care rămăsese repetent de două ori, nu a mai fost trimis la școală, deoarece mama lui considera că nu este necesar probabil din cauză că a crezut că nu face față. Aceasta a fost decizia ei. Colegii au deschis dosar penal și se fac cercetări în cazul dosarului”, potrivit Poliției Dolj.

Elevul este înscris la Școala generală din Filiași, fiind primul an în care a lipsit din luna septembrie. Anii trecuți a mai avut absențe, însă nu au existat situații în care să nu se prezinte deloc.

După ancheta polițiștilor mama a decis să-l ducă din nou la școală, însă polițiștii continuă cercetările pentru infracțiunea de împiedicare a accesului la învățământul general obligatoriu.