Un bărbat care a plesnit o femeie peste fund într-un autobuz, lângă Paris, a fost condamnat la trei luni de închisoare. De asemenea, s-au aplicat pentru prima oară prevederile unei legi anti-hărțuire, bărbatul fiind amendat pentru remarcile despre corpul femeii, scrieGuardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul, care era băut când s-a urcat, la o oră de vârf, în autobuzul plin, a lovit-o pe femeie peste fese și a făcut comentarii insultătoare despre sânii ei. Apoi a început să se certe cu șoferul autobuzului, care a blocat ușile până când a venit poliția.

Un judecător din Evry (suburbie din sudul Parisului), l-a condamnat pe bărbatul de peste 30 de ani la trei luni de închisoare pentru lovitura aplicată femeii, considerată agresiune sexuală, și a adăugat o amendă de 300 de euro pentru comentariile ofensatoare.

Reprezentanți ai instanței și ai ministerului justiției au spus că amenda este prima aplicată conform noii legislații ce combate remarcile și acțiunile de hărțuire precum fluieratul femeilor pe stradă, ceva ce se petrece destul de des în Franța.

Potrivit unui sondaj recent din Hexagon, 53% dintre femeile franceze au spus că s-au confruntat cu hărțuiri sau agresiuni sexuale.