Guvernul României a transmis marți, într-un comunicat de presă, că premierul Viorica Dăncilă a prezentat ”situația reală din România, reafirmând atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile europene”, la întâlnirea cu președintele Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Udo Bullmann.

Viorica Dancila si Udo BullmanFoto: Captura YouTube

”Au fost astfel abordate subiecte de interes din perspectiva dezbaterii referitoare la România, care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie. În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat situația reală din România, reafirmând atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile europene. De asemenea, a prezentat reformele inițiate de Guvernul României în domenii prioritare pentru țara noastră, arătând că acestea sunt rezultatul unei cooperări interinstituționale transparente și că în elaborarea lor au fost consultați și partenerii europeni”, arată comunicatul Guvernului României.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care premierul este prezent în perioada 25-26 septembrie la Bruxelles, în cadrul unei vizite de lucru.