Preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a contestat o hotărâre a Consiliul Judeţean (CJ) Olt privind organizarea referendumului local pentru schimbarea numelui judeţului şi a cerut instituţiei anularea actului administrativ, care a fost ”aprobat în şedinţă fără respectarea prevederilor legale prevăzute prin Legea referendumului”.

Voiculescu susţine că o hotărâre a CJ Olt adoptată pe 19 septembrie prin care s-a stabilit ca referendumul local pentru schimbarea numelui judeţului în Olt - Romanaţi să aibă loc pe 6 şi 7 octombrie, odată cu referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei, ar fi nelegală.

"La nivelul judeţului Olt, prevederea Legii 3/2000 care precizează că 'obiectul şi data desfăşurării unui referendum local se aduce la cunoştinţa populaţiei cu cel puţin 20 de zile înainte' a fost flagrant încălcată prin hotărârea Consiliului Judeţean nr. 145/19.09.2018, dată la care a fost aprobată desfăşurarea referendumului local pentru zilele sus menţionate şi care reduce termenul de 20 de zile la 16. Drept urmare, aşa cum am adus public la cunoştinţă în conferinţa de presă, filiala Olt a PNL a decis să conteste decizia aprobată în Consiliul Judeţean de majoritatea PSD. Conform paşilor legali prevăzuţi pentru astfel de situaţii, astăzi a fost înaintat iniţiatorului hotărârii, respectiv Consiliul Judeţean Olt, o adresă oficială prin care PNL Olt solicită anularea actului administrativ aprobat în şedinţă fără respectarea prevederilor legale prevăzute prin Legea referendumului, urmând ca, după şi în funcţie de răspunsul oficial acordat, să parcurgem următorii paşi pentru punerea în legalitate", a anunţat Voiculescu printr-o postare peFacebook.

Autorităţile judeţene au decis să extindă durata votării în cadrul scrutinului local pentru două zile, după ce Guvernul a stabilit ca referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc în zilele de 6 şi 7 octombrie.

La referendumul local, cetăţenii judeţului Olt vor vota ”Da” sau "Nu" la întrebarea: "Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?".