Viorel Cataramă, prim-vicepreședintele PNL Sector 2, îl atacă pe Klaus Iohannis, despre care spune că tratează PNL ca pe ruda săracă, amintind de relația PNTCD cu Emil Constantinescu. Consiliul Naţional al PNL a decis în martie susținerea lui Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni, relatează Mediafax.

Viorel CataramaFoto: AGERPRES

"Eu am trăit drama CDR din perioada 1997-2000; atunci, PNȚCD, partid cu lideri slabi, accepta și vota orice propunere sau instrucțiune venită de la președintele Constantinescu; rezultatul unui astfel de comportament s-a văzut la alegerile din 2000. Astăzi, am senzatia că retrăiesc un sentiment similar. Din momentul în care a ajuns la Cotroceni, domnul Klaus Iohannis a tratat PNL ca pe o rudă săracă, de la care poți cere oricând, orice, dar față de care nu ai nicio obligație", a declarat Viorel Cataramă. prim-vicepreședintele PNL Sector 2, pentru MEDIAFAX.

Acesta spune că, după demisia guvernului Ponta, președintele nu a făcut niciun efort să aducă PNL la guvernare, "ci l-a însărcinat pe Dacian Cioloș cu formarea noului cabinet, acceptând o guvernare, susținută de PNL, cu accente socialiste, uneori chiar comuniste, fără să riposteze".

Totodată, Viorel Cataramă îl acuză pe Klaus Iohannis că s-a opus, în mod constant, unor măsuri de sorginte liberală, de reducere a fiscalității și a impus în fruntea partidului persoane care nu au performat.

"În toată această perioadă partidul l-a urmat orbește, însă a decontat singur o notă de plată usturătoare. Astăzi, președintele este pus cu spatele la zid; unele sondaje arată că o coaliție USR-MRI are șanse însemnate să-și propulseze propriul candidat, pe Dacian Cioloș, în turul doi al alegerilor prezidențiale din 2019. Iar în această situație, președintele și-a adus aminte de PNL: a hotărât să preia conducerea, a înființat o structură, nestatutară, formată din 10 persoane, care nici teoretic și nici practic nu poate conduce eficient, totul pentru a opri alunecarea singurului partid care îl susține spre un scor îngrijorător. Iar PNL îl urmează, acceptându-i chiar gafele, cum ar fi declarația despre imposibilitatea plății pensiilor și salariilor", a mai afirmat Cataramă, pentru MEDIAFAX.

Liberalul precizează că partidul trebuie reformat, iar atacurile la guvernarea PSD-ALDE trebuie să fie însoțite de soluții alternative.

"Eu sunt om de afaceri și de aceea cred că eficiența și pragmatismul primează. În funcții publice trebuie promovați oameni competenți, care au ca răsplată a muncii depuse imensul privilegiu de a-și servi patria, nu avantaje materiale, competiția în interior trebuie să fie una reală, nu ''aranjată'', interesele propriului electorat trebuie apărate fără nicio concesie făcută doctrinei socialiste", a afirmat Cataramă.

Consiliul Naţional al PNL a decis, în luna martie, să îl susţină pe actualul preşedinte Klaus Iohannis pentru un nou mandat prezidenţial.