Doi polițiști din județul Arad au fost bătuți de un șofer beat, pe care l-au urmărit în trafic după ce nu a oprit la semnalele oamenilor legii, și de rudele acestuia, procurorii începând urmărirea penală pentru infracțiunea de ultraj, transmite Mediafax.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, Brigitte Sighete, a declarat că a fost începută urmărirea penală “in rem” pentru infracțiunea de ultraj, după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, doi polițiști au fost agresați de trei persoane.

Potrivit procurorilor, incidentul a avut loc în orașul Sântana, unde un echipaj de poliție, format dintr-o femeie și un bărbat, i-a făcut semn unui șofer să oprească pentru control. Doar că bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a refuzat, iar oamenii legii au pornit în urmărirea mașinii.

Șoferul s-a oprit în fața casei sale, din orașul Sântâna. Polițiștii au dorit să îl legitimeze, bărbatul s-a opus, iar din casă au ieșit două persoane, soția acestuia și încă un bărbat, care au agresat polițiștii, încercând să-l scape de legitimare și de testarea cu aparatul etilotest. Oamenii legii au fost nevoiți să folosească spray lacrimogen pentru a se putea apăra.

În timpul altercației, cei doi polițiști au fost răniți, femeia având leziuni și la nivelul coastelor, după ce a fost aruncată de unul dintre agresori într-o bancă. Cei doi polițiști nu au fost internați, însă s-au adresat medicilor legiștilor, care au confirmat leziunile. Ulterior, șoferul agresiv a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. În cursul zilei de luni, cele trei persoane care au bătut polițiștii au fost audiate.