Augustin Lazăr a transmis luni că ancheta procurorilor privind violențele jandarmeriei din 10 august este una imparțială și independentă. El i-a răspuns astfel ministrului de interne, Carmen Dan, care a susținut că punerea sub acuzare a șefilor Jandarmeriei e o încercare de intimidare a instituției.

Augustin LazarFoto: Agerpres

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, asigură opinia publică asupra faptului că procurorii Secției parchetelor militare efectuează o anchetă imparțială, efectivă și independentă de orice ingerințe externe. Totodată, procurorul general al PÎCCJ dorește să transmită un mesaj de încredere în profesionalismul și imparțialitatea procurorilor de caz, cărora li se asigură resursele necesare pentru clarificarea faptelor și soluționarea dosarelor într-un termen rezonabil, cu respectarea principiilor legalității, prezumției de nevinovăție și aflării adevărului", a transmis procurorul general, prin intermediul unui comunicat de presă.

Carmen Dan a declarat că punerea sub acuzare a șefilor Jandarmeriei în dosarul violențelor de la mitingul din 10 august este o “încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului şi anume Jandarmeria Română” și l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că "îi trasează procurorului general nişte sarcini”.