Ministrul de Interne, Carmen Dan, prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, dar și șeful dispozitivului de jandarmi din Piața Victoriei, mr. Laurențiu Cazan, însoțit de col Ionuț-Cătălin Sindile, împuternicit Inspector general al Jandarmeriei Române, vor fi audiați, marți, de Comisia de apărare din Senat, informează Mediafax.

Carmen Dan, la audieriFoto: captura Antena 3

Potrivit ordinii de zi postată pe siteul Senatului, prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, va fi audiată începând cu ora 9,30, de la 10,30 vor fi audiați șeful dispozitivului de jandarmi din Piața Victoriei și împuternicit Inspector general al Jandarmeriei Române, maior Laurențiu Cazan și colonel Ionuț-Cătălin Sindile, iar de la 11,30 va fi audiată Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Membrii Comisiei de apărare din Senat au eliminat, pe 4 septembrie, de pe ordinea de zi, punctul referitor la audierea prefectului Capitalei Speranța Cliseru și a ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la protestul din 10 august.

Solicitarea a venit din partea senatorului PSD Șerban Nicolae. Propunerea senatorului PSD, Șerban Nicolae, a fost adoptată cu șapte voturi pentru și patru voturi împotrivă. Senatorul PSD Nicolae Moga propusese în timpul ședinței ca la audieri presa să nu aibă acces în sală.

Prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, s-a prezentat în fața Comisiei, însă aceasta a plecat după doar câteva minute. Ministrul de Interne, Carmen Dan, și comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv, au fost audiați, pe 18 septembrie, în Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaților în legătură cu posibile aspecte ale încălcării drepturilor omului la protestele din 10 august.