Președintele PNL, Ludovic Orban, a sugerat luni, la finalul Biroului Executiv al partidului, că numirea lui Toni Greblă în funcția de secretar general al Guvernului face parte din planul lui Liviu Dragnea de a da o nouă ordonanță de urgență privind amnistia.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

”Nu putem să trecem cu vederea că s-a schimbat secretarul general al Guvernului. (...) Toni Greblă este cunoscut pentru problemele pe care le are cu justiția. Nu putem să credem că numirea este întâmplătoare și nu are legătură cu intenția de a da OUG privind amnistia”, a spus Orban.

Fostul judecător al Curții Constituționale a României Toni Greblă a fost numit secretar general al Guvernului. Decizia semnată de premier a fost publicată luni în Monitorul Oficial. El o înlocuiește astfel pe Andreea Lambru.

În mai, fostul judecător al Curţii Constituţionale a fost achitat, în primă instanță, de Înalta Curte. Instanţa a decis şi ridicarea sechestrului dispus de procurori în acest caz.

Toni Greblă a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (trei infracţiuni), din care una în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii în formă continuată (13 acte materiale).