Încă o femeie a lansat acuzații de agresiune sexuală la adresa lui Brett Kavanaugh, candidatul președintelui american Donald Trump pentru Curtea Supremă. Aceasta este a doua femeie care îl acuză pe Kavanaugh, informeazăBBC.

Brett KavanaughFoto: Wikipedia

Deborah Ramirez, o colegă a judecătorului de la Universitatea Yale, a relatat incidentul pentru The New Yorker. Ea îl acuză pe Kavanaugh că, în timpul unei petreceri, în studenție, și-a expus organele genitale chiar în fața ei, cauzând un contact fizic fără consimțământ.

Judecătorul a negat toate acuzațiile, calificându-le calomnii.

Profesoara Christine Blasey Ford este prima care a ieșit cu acuzații de agresiune sexuală legate de un incident din 1982 și a fost de acord să fie audiată joi de comisia juridică a senatului.

În context, senatorul Dianne Feinstein, membru al comisiei, a cerut amânarea oricărei proceduri privind numirea lui Kavanaugh la Curtea Supremă.

Numirea unui nou judecător la Curtea Supremă este extrem de importantă, în condițiile în care completul de nouă judecători ai curții are ultimul cuvânt de spus asupra unor legi disputate cu impact major asupra societății.