Cei 12 marinari de la bordul navei comerciale elvețiene atacate sâmbătă în largul Nigeriei, și care au fost răpiți de pirați, provin din șase țări, inclusiv din România, a anunțat duminică autoritatea maritimă nigeriană, potrivit Reuters.

NavaFoto: MyShip.com

Sunday Umoren, un oficial din cadrul Administrației maritime nigeriene, a făcut cunoscute naționalitățile marinarilor răpiți, precizând că șapte dintre aceștia sunt din Filipine, iar ceilalți cinci - câte unul din Slovenia, Ucraina, România, Croația și Bosnia-Herțegovina.

O navă sub pavilion elveţian a fost atacată în largul apelor nigeriene, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe al Elveţiei, presa elvețiană relatând că 12 membri ai echipajului fiind răpiţi.

Ministerul de externe de la Berna a precizat într-un comunicat că a fost "informat în legătură cu atacul asupra navei Glarus, sub pavilion elveţian, în drum de-a lungul coastelor nigeriene".

Autorităţile elveţiene sunt în contact cu armatorul, a adăugat aceeaşi sursă, fără a furniza mai multe detalii, notează Agerpres.

Conform presei elveţiene, piraţii au atacat nava care transporta grâu de la Lagos la Port Harcourt (sudul Nigeriei) şi au răpit 12 din cei 19 membri ai echipajului.

Anul trecut, în apele nigeriene au fost luaţi ostatici 65 de membri ai echipajelor unor nave, în zece acte de piraterie.