Un bărbat din localitatea Sâncrăieni a ajuns, vineri seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc cu răni grave şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale complexe, după ce a fost atacat de o ursoaică cu pui, atunci când se afla la cosit, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul a povestit că se afla pe un câmp la marginea localităţii şi, întrucât avea o problemă la coasă, la un moment dat s-a apropiat de un tufiş pentru a căuta o bucată de lemn, cu care să o repare.

Din tufiş a ieşit, însă, o ursoaică cu pui, care l-a atacat şi i-a provocat multiple răni muşcate şi zgâriate pe piept, braţe şi pe un picior.

Victima a fost salvată de un cioban care se afla în apropiere, i-a auzit strigătele de ajutor şi a dat drumul la câini, moment în care ursoaica a fugit.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi a fost supus imediat unei intervenţii chirugicale.

Coordonatorul blocului operator, medicul specialist în chirurgie toracică Adrian Dobrică, a declarat sâmbătă că este cel mai grav caz pe care l-a operat în ultimii doi ani, bărbatul fiind internat cu multiple plăgi muşcate în zona toracică, pe braţe, dar şi la nivelul şoldului şi coapsei stângi.

"Starea generală era profund alterată, pacientul era şocat, însă conştient. S-a intervenit chirurgical de urgenţă. (...)Viaţa i-a fost pusă în pericol, a petrecut noaptea în terapie intensivă, unde a fost monitorizat şi a primit tratament de reechilibrare şi în cursul dimineţii a fost transferat la salonul de chirurgie toracică. Acest caz, de departe, este cel mai grav din ultimii doi ani de zile şi anticipez că în această toamnă vor mai urma şi alte cazuri cel puţin asemănătoare", a declarat dr. Adrian Dobrică.

Starea generală a pacientului este în prezent ameliorată.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că a discutat despre acest caz cu ministrul Mediului, de la care a primit promisiunea că va aproba derogarea pentru extragerea ursului.

Este al doilea caz din ultima săptămână când o persoană este rănită de urs, în Harghita, după cel produs miercuri seara, în apropierea comunei Cârţa, unde un bărbat care mergea cu bicicleta pe lângă un lan de porumb a fost atacat de urs.