PSD Timiș a votat, joi, în cadrul Comitetului Executiv Județean, pentru susținerea scrisorii anti-Dragnea, în care liderului partidului i se cere demisia din funcție, transmite Mediafax.

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

Potrivit unor surse din cadrul PSD Timiș, au fost 90 de voturi ”pentru” susținerea scrisorii, 11 abțineri și un singur vot ”împotrivă”. La ședință au participat majoritatea primarilor PSD din județul Timiș și a parlamentarilor, iar o parte dintre ei au luat cuvântul, declarând că sunt pentru susținerea scrisorii anti-Dragnea.

De asemenea, Călin Dobra, președintele interimar al PSD Timiș, a declarat, în timpul ședinței că “este momentul unei schimbări”.

“Am discutat, aşa cum este normal, cu colegii mei, pentru că votul din Comitetul Executiv trebuie să reprezinte organizaţia, nu pe mine personal. Decizia de a susţine iniţiativa colegilor care au semnat acea scrisoare a fost luată cu un vot masiv pentru, aşa că mandatul cu care merg la Bucureşti este foarte clar”, a spus preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra.

Potrivit unui comunicat transmis de PSD Timiș, Comitetul Executiv Judeţean este format din membrii Biroului Permanent Judeţean, parlamentari, primari și preşedinţi de organizaţii locale. Acesta s-a întrunit joi pentru a discuta pe marginea scrisorii asumate de mai mulţi lideri ai PSD, prin care se solicită demisia preşedintelui Liviu Dragnea.

Comitetul Executiv Național al PSD se reunește, vineri, de la ora 12.30. Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu au dat publicității, joi, o scrisoare cu 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte PSD și al Camerei Deputaților. Potrivit scrisorii, interimatul în partid trebuie asigurat de către Viorica Dăncilă, președintele executiv PSD.