​Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, a publicat, pe Facebook, mai multe documenteîntocmite de inspectorii Antifraudă referitoare la controlul la HotNews, susținând că analiza de risc este „falsificată, cu motive inventate”.

Gelu DiaconuFoto: AGERPRES

„In regimul iliberal PSD-Dragnea, presa care-i critică e controlată la comandă de ANAF! Scopul: intimidare și răzbunare! Astăzi: cazul Hotnews! Vă vine să credeți sau nu, aceasta este motivul inventat de slugile lui Dragnea puse la șefia ANAF în "analiza de risc" care a identificat "riscuri majore" si a stat la baza controlului comandat la Hotnews, despre care v-am anuntat în premieră, la momentul respectiv. "societatea (...) detine si administreaza siteul "hotnews.ro", care a fost identificat cu un numar mare de vizitatori unici pe zi,.. CE AR FI TREBUIT SA GENEREZE UN VOLUM MARE AL VENITURILOR ȘI IMPLICIT AL PROFITULUI" (vedeti pagina 2 din documentele atasate) Asadar, analiza de risc in 2018: "numar clickuri mare, ni se pare noua că...". Ca fost presedinte ANAF sustin public că aceasta este o analiză de risc falsificată, cu motive inventate!”, scrie Diaconu.

Fostul șef al ANAF precizează că este „zilnic bombardat cu informații și documente din interiorul ANAF-MFP”, iar la finalul dezvăluirilor pe care le va face, „dacă nimeni nu se va sesiza din oficiu, voi depune o plângere penală la care voi atașa documentele care mi-au parvenit zilele acestea. Peste 90 de pagini”.

Gelu Diaconu susține că săptămâna viitoare va publica documente referitoare la controlul la Rise Project.