Președintele Klaus Iohannis a precizat, la Salzburg, că liderii UE vor continua joi dezbaterile despre migrație și despre Brexit, în a doua zi a summitului informal. El a refuzat să comenteze chestiuni de politică internă, spunându-le jurnaliștilor că acestea vor fi discutate acasă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iohannis a declarat că miercuri s-a discutat despre migrație și, chiar dacă este vorba despre un summit informal în care nu vor fi luate decizii, concluzia este că ”trebuie să lucrăm repede la câteva regulamente care să permită abordarea mai tehnică a fenomenului migraționist și relocarea”. El a adăugat că în a doua zi a summitului vor continua dezbaterile pe tema migrației, cu accent pe securitatea granițelor externe, și apoi va fi abordat subiectul Brexit.

”Consiliul a venit cu o propunere care cred că e corectă. Frontex-ul face față, însă e nevoie de mai mult, să ne gândim dacă nu creștem efectivele Frontex și le dăm atribuții mai clare”, a mai declarat Iohannis.

Întrebat despre referendumul pentru familia tradițională, președintele a pus capăt declarațiilor de presă, precizând că despre politica internă va vorbi acasă.