Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu, unul dintre inițiatorii demersului de înlăturare a actualului șef al partidului, susține că 50 de parlamentari din organizații extrem de puternice au semnat scrisoarea anti-Dragnea și numărul acestora crește. El a mai transmis că alegerile din 2016 care au adus PSD la guvernare au fost câștigate de cei din teritoriu. Pe de altă parte, senatorul a precizat că, după rezolvarea crizei, partidul va continua cu legile justiției și modificarea codurilor penale.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

”Suntem cu 17 procente sub scorul de la parlamentare și există o tendință, nu e o scădere de moment. (...) Am câștigat alegerile și cu meritul lui Liviu Dragnea, dar a fost și meritul celor din teritoriu, pentru că nimeni n-a lucrat singur în această competiție”, a comentat el, miercuri seara, la B1Tv.

Țuțuianu a spus că, din păcate, în partid nu a existat discuție foarte serioasă legată de situația în care se află acum PSD. ”Nu vreau să spun că doar Dragnea e vinovat. Și noi suntem, cei care am acceptat schimbarea a trei guverne, nominalizarea unor persoane la guvernare care sunt departe de ceea ce trebuie”, a declarat miercuri seara, Adrian Țuțuianu, la B1Tv.

Întrebat de ce au acceptat această situație, social-democratul a răspuns că au pornit de la ceea ce îi unește. El a insistat că, indiferent de ce se întâmplă în partid, vor continua cu Legile Justiției, Codurile Penale și Legile securității naționale.

”Am pornit de la ceea ce ne unește. Am arătat că continuăm lucrurile începute de PSD. Continuăm cu Legile Justiției, pentru că sistemul judiciar din România trebuie resetat, continuăm cu modificarea Codurilor Penale, ținând cont și de ce spune CCR, mergem mai departe cu Legile privind securitatea națională, condamnăm încălcările repetate ale drepturilor omului, deci sunt lucruri pe care le-am crezut extrem de importante și am crezut în sinea noastră toți că acestea au prioritate, nu nemulțumirile legate de o persoană sau de o acțiune sau alta. De asta am tolerat niște lucruri. De data asta am răbufnit și suntem mai mulți”, a mai declarat Țuțuianu.