Un bărbat înarmat a deschis focul în fața unei curţi de judecată aglomerate din Pennsylvania, miercuri după-amiază, împușcând un polițist și alte persoane înainte ca un ofițer să tragă de mai multe ori în el, ucigându-l, relatează Associated Press, citată de Mediafax.

Procurorul districtului Fayette County Richard Bower a declarat miercuri că un ofițer de poliție din oraşul German Township l-a împușcat și l-a ucis pe bărbatul înarmat după ce a intrat în holul din Masontown cu un pistol și a deschis focul rănind patru persoane. Bower a refuzat să facă public numele atacatorului, spunând doar că acesta era judecat pentru acuzații legate de un incident recent de violență în familie.

Bower a spus că ofiţerul de poliție din Masontown, Scott Miller a fost rănit în urma schimburilor de focuri cu atacatorul, apoi acesta a tras asupra a doi bărbați și a unei femei.

În momentul atacului în sala de judecată se aflau zeci de persoane care au fugit din sală deoarece bărbatul a început să se miște înăuntru și s-au adăpostit în birouri și în alte săli.

Bower a refuzat să spună dacă vreuna dintre victimele civile are vreo legătură cu acuzațiile de violență în familie. El a spus că atacatorul se confruntă cu acuzații de strangulare, atacuri armate, amenințări teroriste și agresiuni simple. El a spus că există un ordin de protecţie emis împotriva bărbatului în cazul strangulării.