Fostul premierul Sorin Grindeanu a scris miercuri peFacebookcă este ”evident” că în PSD trebuie să se schimbe ceva, dacă mai ”mulți lideri importanți ai formațiunii spun că lucrurile nu merg în direcția bună”.

Sorin GrindeanuFoto: Hotnews

”Am fost peste 20 de ani membru al PSD și sigur că mă preocupă ce se întâmplă în acest partid. Atunci când tot mai mulți lideri importanți ai formațiunii spun că lucrurile nu merg în direcția bună, e evident că trebuie să se schimbe ceva. A trecut deja prea mult timp de când pare că totul s-a oprit în loc din cauza unor mize personale. Acest blocaj a împărțit România în două și amenință să ne îndepărteze de partenerii noștri internaționali. Situația din principalul partid de guvernare trebuie să se rezolve cât mai rapid, pentru a ne putea întoarce la prioritățile noastre ca țară”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Miercuri, Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu și-au asumat public o scrisoare care ar fi, de fapt, semnată în acest moment de cel puțin 20 de lideri de organizații ai PSD și în care cer dimisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al partidului, precum și din cea de președinte al Camerei Deputaților.

Potrivit semnatarilor documentului, făcut public azi, interimatul de la partid ar trebui asigurat, până la Congres, de premierul Viorica Dăncilă.

Comitetul Executiv al PSD a fost convocat de Liviu Dragnea pentru ziua de vineri, la ora 12.30.