Liberalii au depus, miercuri la Camera Deputaților, moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea. Conducerea Parlamentului a decis că aceasta va fi dezbătută marțea viitoare, de la ora 16:00, iar votul va fi miercuri, relatează Mediafax.

Petre DaeaFoto: Agerpres

„Marţi de la ora 16,00 facem un plen special pentru citirea şi dezbaterea moţiunii simple, iar votul final se dă miercuri în şedinţa de vot final. Implicit a picat şi chestiunea cu ora guvernului în care luni era invitat domnul Daea pentru că e plecat la Viena”, a declarat secretarul Camerei Deputaților, Georgian Pop, după ședința Biroului Permanent.

Președintele PNL, Ludovic Orban, anunțase luni că în cursul săptămânii liberalii vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, din cauza scăpării de sub control a pestei porcine.

„Am luat decizia să depunem o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru scăparea de sub control a pestei porcine, după refuzul majorității parlamentare de a constitui Comisia de anchetă care să analizeze clar cine sunt responsabilii pentru scăparea de sub control a pestei porcine, am luat decizia să apelăm la această pârghie parlamentară, pentru a arăta clar opiniei publice că autoritățile din România nu au făcut nimic din ceea ce trebuiau să facă pentru a preveni pesta porcină și România este singura țară din UE în care pesta porcină a fost scăpată de sub control, existând la ora actuală aproape 80% din cazurile de pestă porcină fiind în România", a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL de luni.