Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a spus miercuri că sunt suficient de mulți cei care doresc ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate din conducerea PSD și că nu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă în contextul scrisorii anti-Dragnea, dar probabil aceasta ”va avea o reacție în perioada următoarea” și că probabil ”se va situa de partea românilor”.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

”Suntem destul mulți cât să contăm în Cex”, a spus Gabriela Firea, întrebată câte persoane susțin scrisoarea anti-Dragnea.

”Singura problemă pe care considerăm că nu trebuie să o tolerăm este Liviu Dragnea care a luat partidul pe nume personal”, a spus Firea la Digi 24, care a reiterat că nu dorește să ia conducerea partidului.

Întrebată dacă are vreo informație că premierul Viorica Dăncilă să vrea să fie președinte interimar al PSD, Firea a spus: ”Nu cunosc acest aspect. Este ceea ce propunem noi, va exista o dezbatere în CEx”.

De asemenea, întrebată dacă a discutat cu Viorica Dăncilă, Firea a explicat că ”am discutat strict probleme administrative”, dar că cel mai probabil aceasta va avea o reacție în perioada următoare”.

Cât despre posibile discuții cu membrii coaliției de guvernare, Firea a spus că ”nu am discutat cu ALDE, pentru că este o problemă de partid, dar ne dorim în continuare să avem o colaborare”, ”nu dorim să se destructureze coaliția”.

Aceasta a spus că și-ar fi dorit ca documentul să fie dezbătut în CEx, dar ”de câte ori a dorit cineva să spună ceva care nu era pe placul domnului Dragnea a avut de suferit”. Firea a dat propriul exemplu.

”După ce am avut curajul să spun în interiorul partidului mai multe lucruri, ulterior am spus public, după CEx, domnia sa în loc să mă cheme să discutăm, dumnealui a început o campanie furibundă de a fi defăimată prin consilieri, să sune consilieri din țară ca acei colegi să voteze împotriva mea”, a adăugat Firea.