Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că summit-ul Inițiativei celor Trei Mări a fost unul „excelent, în ciuda dificultăților noastre de politică internă”. Într-o conferință de presă, alături de președintele Croației, prim-ministrul Poloniei și Secretarul pentru Energie al SUA, șeful statului a prezentat rezultatele reuniunii desfășurate la București în ultimele două zile.

Klaus Iohannis, alaturi de Kolinda Grabar-Kitarovic si Rumen Radev, la Summitul celor Trei MariFoto: Agerpres

„Asumarea de către România a organizării (Summitului Inițiativei celor Trei Mări - n.r.) a avut ca argument principal potențialul de a se adresa nevoii reale a celor 12 state participante de dezvoltare economică și interconectare regională. ”, a declarat marți, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că reuniunea a avut „rezultate palpabile”. „A fost o reuniune de succes, cu rezultate palpabile. Mă bucur că am reușit să avem un Summit excelent în ciuda dificultăților noastre de politică internă, în beneficiul Romaniei, al cetățenilor și a dezvoltării economice”, a precizat șeful statului.

Iohannis a susținut că „probabil cel mai important rezultat a fost exprimarea sprijinului politic pentru o listă de proiecte de interconectare”.

CONSULTĂ AICI regională de proiecte prioritare de interconectare în domeniile energiei, transportului și digital