Un urs a intrat în patru gospodării din Azuga, județul Prahova, unde a produs mai multe stricăciuni, în timpul nopții de duminică spre luni. Primarul susține că numărul de urși este de 3 – 4 ori mai mare decât ar trebui și aceștia vin tot mai des în oraș, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proprietarii a patru gospodării de pe strada Gârbovei din Azuga au găsit, luni dimineața, gardurile puse la pământ, tomberoanele răsturnate și pământul scormonit de un urs care a coborât peste noapte în oraș.

„Peste noapte a fost ursul. A distrus tot ce i-a stat în cale din gospodăriile de aici, în căutare de hrană. Ne-a disperat. A rupt gardurile, curțile toate sunt distruse. La mine și la vecini a venit. Și sunt mulți urși, iar acum au început și oile să coboare, vor veni din ce în ce mai des”, a declarat un localnic.

Acesta spune că pagubele produse la cele patru gospodării se ridică la peste 1.000 de lei. Oamenii au anunțat autoritățile care au venit imediat la fața locului.

Primarul din Azuga, Ciprian Barbu, a declarat, corespondentului Mediafax, că în zonă sunt de 3,4 ori mai mulți urși decât necesarul optim și că el a făcut toate demersurile necesare, pentru a rezolva situația, mai ales că prezența sălbăticiunilor pe străzi este tot mai deasă.

„Am făcut toate demersurile, conform legii. S-a înființat o comisie de monitorizare, am urmat toți pașii și atât. Decizia nu este a noastră. Să se hotărască orice, numai să nu mai vină urșii. Vin des, inclusiv în cimitir au fost unde au distrus mai multe cruci. Vin la rampele de gunoi. Vin la mâncare și sunt foarte mulți”, a spus Barbu.

Potrivit acestuia, în pădurile din Azuga sunt aproximativ 80 de urși, iar efectivul optim ar fi de 25 de exemplare.