Un fost asistent medical veterinar din Dâmbovița este cercetat penal după ce a dat medicamente și a operat porci din focarul de gripă porcină africană confirmat în comuna Lucieni, acesta fiind acuzat de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanții Poliției Dâmbovița au declarat, luni, că au făcut verificări după ce oamenii legii au fost sesizați că la domiciliul unui bărbat din comuna Lucieni a fost confirmat un caz de gripă porcină africană, în gospodărie fiind mai mulți porci.

Din cercetări a reieșit faptul că pe 1 septembrie, animalele prezentau semne de boală, motiv pentru care proprietarul a apelat la un fost asistent medical veterinar care le-a administrat medicamentație animalelor și ar fi operat două dintre acestea.

“În perioada 5-15 septembrie, animalele au murit. Totodată, din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că fostul asistent medical veterinar nu mai avea dreptul de a profesa, nefiind angajatul niciunui cabinet medical veterinar”, arată Poliția Dâmbovița.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a extins pesta porcină, iar pe numele fostului asistent medical veterinar a fost întocmit un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, a declarat că autoritățile au fost alertate de un bărbat din localitatea Lucieni, care a anunțat că doi porci din gospodăria sa au murit.

"S-a confirmat într-o curte, într-o gospodărie în localitatea Lucieni. S-a confirmat pestă porcină africană, cu buletin de analiză pozitiv, după ce au fost luate probe”, a spus directorul DSVSA Dâmbovița.