CCR va discuta, luni, legea de revizuire a Constituției, după ce Senatul a adoptat, decizional, inițiativa cetățenească pentru revizuirea Legii fundamentale potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți, transmite Mediafax.

Judecătorii de la Curtea ConstituționalăFoto: AGERPRES

Pe ordinea de zi a ședinței de luni a Curții Constituționale a României (CCR) se află Legea de revizuire a Constituției, în acest caz Curtea sesizându-se din oficiu, conform site-ului oficial al instituției.

Senatul a adoptat, marțea trecută, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți.

Din totalul de 136 de senatori, 127 au fost prezenți în plenul de marțea trecută. Propunerea legislativă de revizuire a Constituției a fost adoptată de Senat cu 107 "pentru", 13 voturi "împotrivă" și șapte abțineri.

Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, semnată de trei milioane de cetăţeni.

Referendumul a fost cerut de Coaliția pentru Familie.