Judecătoarea CSM Andreea Chiș a acuzat, în cadrul emisiunii ”În fața ta” de laDigi24, presiuni faţă de actul de justiţie prin intermediul dezbaterilor din jurul protocoalelor SRI. Potrivit acesteia nu este legal să fie desfiinţate prin lege anumite hotărâri luate în cazul unor dosare.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cred că este o presiune exercitată asupra actului de justiție și se aruncă categoric o lumină negativă asupra unor dosare definitiv soluționate. Nu cred că putem să afirmăm de plano că orice dosar în care a fost folosit protocolul înseamnă că a atras o hotărâre negală. Trebuie văzut de la caz la caz dacă vreo probă a fost administrată nelegal și dacă s-a folosit vreun protocol în sensul acesta”, a declarat judecătoarea Andreea Chiș la Digi24.

Întrebată dacă e legal ca o sentință definitivă să fie desființată printr-o lege, judecătoarea a fost categorică: „În niciun caz printr-o lege! Cu siguranță nu! Poți să prevezi un motiv de revizuire, dar nu poți să desființezi prin lege hotărârile”, a spus Andreea Chiș.