Plângere penală inedită împotriva Patriarhului Daniel pentru că ar promova rasismul și xenofobia din texte biblice. BOR: Este o aberație 

de DG     HotNews.ro
Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 18:07 Actualitate | Esenţial


Patriarhul Daniel
Foto: Facebook/ Agentia de stiri Basilica
O plângere penală a fost depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău împotriva Patriarhului Daniel şi a membrilor Sfântului Sinod, acuzându-i de concepţii rasiste şi xenofobe, care sunt prezentate în Biblie. BOR consideră plângerea “o aberaţie”, pe care nu o va lua în considerare, transmite Mediafax. 

“Nu este vorba despre nemulţumirea mea, este vorba despre aplicarea legii în România. Atât timp cât legea a stabilit în mod clar şi explicit interzicerea şi condamnarea promovării în public a ideilor rasiste şi xenofobe, precum şi violenţa pe motive etnice şi rasiale sau religioase, descoperim texte biblice care conţin asemenea idei în care se prezintă explicit crime săvârşite de către sfinţi, proroci, respectiv Moise şi Ilie. (...) Aceştia sunt proslăviţi în mod special de Biserica Ortodoxă Română prin rugăciuni speciale şi sărbătorirea lor”, a declarat, pentru Mediafax, autorul plangerii, Vasilică Militaru, reprezentantul Asociației Neamul Românesc. 

Militaru susţine că Biblia, dar şi celelalte cărţi religioase, ar trebui să conţină o atenţionare înaintea textelor care descriu acţiuni violente. “Nu se pune problema a scoate textele Bibliei. Este un demers prea radical. Conform altor precizări făcute în sensul acestei legi, instituţiile statului român au recomandat ca în astfel de situaţie, respectivele texte care conţin astfel de crime să conţină o atenţionare care să prevină cititorul că acolo se poate întâlni cu un Dumnezeu care comandă crime şi un executant ca Moise, care ucide copii. (...) Vi se pare normal astfel de texte? Dacă justiţia românească va stabili că este normal, eu mă supun hotărârii. Eu nu condamn pe nimeni. Eu am supus justiţiei un aspect care afectează grav moralitatea copiilor noştri, pentru că ei învaţă la orele de religie că Biblia este o învăţătură scrisă sub inspiraţia Duhului Sfânt şi e cuvântul lui Dumnezeu”, a mai precizat Militaru.  

De asemenea, autorul plângerii mai susţine că Patriarhul Daniel promovează “personalitatea criminală” a unor sfinţi. “Plângerea e depusă pe numele făptuitorului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi membrii Sfântului Sinod ai Bisericii Ortodoxe Române care aprobă tipărirea Bibliei cu aceste texte, aprobă publicarea calendarului creştin ortodox care conţine cinstirea unor sfinţi criminali. (...) Am rămas stupefiat când am descoperit că Patriarhul Daniel a elogiat public personalitatea acestui criminal care a omorât prin înjunghiere 450 de oameni. (...) Criminalul acesta este Sfântul Ilie”, a mai adăugat Vasilică Militaru. 

De cealaltă parte, reprezentanţii Patriarhiei României au precizat că nu vor lua în serios plângerea. “Acest domn care nu este nici teolog autentic şi nici preot, este un inginer care se recomandă că a studiat teologia, se ceartă cu Sfânta Scriptură, se ceartă cu Biblia şi cu cărţile din Vechiul Testament, cu profeţii biblici, pe care îi acuză la incitare la violenţă. (..) Îl acuză pe Patriarhul Daniel şi pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române că fac trimitere, din când în când, ca orice teolog creştin, la cărţile din Vechiul Testament şi la exemplele din Biblie, pe care le consideră nepotrivite şi pline de mesaje violente. Acesta spune că inclusiv în manualele de religie s-ar fi strecurat uneori asemenea texte. Dumnealui are o problemă de înţelegere a realităţii şi nu poate discuta despre Sfânta Scriptură care este cartea fundamentală atât pentru catolicism, cât şi pentru tot creştinismul universal. Eu nu iau în serios o asemenea plângere şi nici un judecător evident nu va da curs unei plângeri care îi priveşte pe profeţii Vechiului Testament”, a declarat, pentru Mediafax, purtătoruld e cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu. 

Totodată, Bănescu mai precizează că plângerea depusă de Militaru este “o aberaţie şi o tulburare de percepeţie a realităţii cărţii”. “Este o aberaţie, este pur şi simplu o tulburare de percepere a realităţii acestei cărţi (n.r. - Biblia). Nimeni din istoria creştinismului nu s-a simţit lezat de mesajul cărţii Sfintei Scripturi. Dacă cineva e lezat, poate să nu le citească. Nu e obligatoriu să citim aceste cărţi. (...) Biserica Ortodoxă Română nu va face absolut nimic. Nu luăm în considerare o asemenea plângere”, a mai adăugat Vasile Bănescu. 

Plângerea penală a fost depusă în data de 13 septembrie la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău. “În fapt, susnumiţii (n.r. - Patriarhul Daniel, membrii Sfântului Sinod BOR) au promovat şi promovează public texte care incită la ură religioasă, au propagat verbal şi în scris idei şi concepţii rasiste şi xenofobe precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unei rase şi inferioritatea altora, incitarea la xenofobie”, se arată în plângerea depusă la Parchet.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8572 vizualizari

 • +34 (62 voturi)    
  Trebuia si Delapidarea Banului Public (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 18:23)

  un domn [utilizator]

  Plus Tradare de Tara prin faptul ca Holinesdeniel a Aprobat 300000 euro la plata pentru BO a Greciei, destinatia sumei mentionate fiind pentru Victimele Incendiului Forestier din Grecia, Uitand cu Rea Credinta de Victimele Inundatiilor din Romania anului 2018! Asa sa le ajute Dumnezeu!
  • +12 (24 voturi)    
   BOR este o aberatie, corect (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 22:55)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Un aspirator de bani de la stat si de la fraieri superstitiosi care inca mai cred in lucruri care nu exista.
  • +10 (24 voturi)    
   Îngâmfarea patriarhului! (Duminică, 16 septembrie 2018, 9:10)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   După 1989 BOR prin reprezentanții ei sa distanțat de popor,au luat un aer a toate știutor,îngâmfat și sfidător și orice sugestie este considerată un afront ce trebuie pedepsit.Eu zic să încerce să discute deschis cu societatea și vor avea toți de câștigat.
   • +9 (23 voturi)    
    Toti Politicienii Le Au Pupat Sutana (Duminică, 16 septembrie 2018, 12:55)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Iar rostogolirea acestor Gesturi in Media ( promotori de baza tevere,latrinatrei etc) au facut din bor O Alta Putere In Stat m desi in Constitutie Romania este mentionat Stat Laic
 • -43 (67 voturi)    
  .... intrebare ...... (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 18:28)

  cbogdan [utilizator]

  Carei confesiuni apartine reclamantul ?
  • +43 (69 voturi)    
   Irelevant (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 18:38)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

   Adevărul nu are orientare religioasă.
   • -5 (27 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 16 septembrie 2018, 10:55)

    [anonim] i-a raspuns lui prec

    • +8 (28 voturi)    
     Cum naiba ? (Duminică, 16 septembrie 2018, 11:54)

     bestol [utilizator] i-a raspuns lui

     Daca Dumnezeu e crud si rau sa ne inchinam la el ? Sa ne invatam copiii sa slujeasca un Dumnezeu care indamna la crime ? Ceva nu e in regula cu vizuiune asta si cu versurile alea. Cred ca apartin oamenilor si au fost puse pe seama lui Dumnezeu ca sa le dea o greutate mai mare in fata naivilor.
     • -2 (14 voturi)    
      Te faci ca nu intelegi (Duminică, 16 septembrie 2018, 19:07)

      Anges [utilizator] i-a raspuns lui bestol

      Nu asta a spus Ioizu; idea e ceva de genul ca trebuie SA EXISTE “criminalul” ca sa puteti sa-l acuzati de “crima”, adica exact ce ateismul neaga.
      Sau altfel spus, cei care fac acuzatii trebuie sa recunoasca implicit ca D-zeu exista, altfel acuzatiile n-au sens pentru ca s-ar referi la legende despre zei si eroi, ca-n Legendele Olimpului (apropo, si astea se studieaza in scoala si iarasi apropo, religia nu se studiaza obligatoriu).
      • +2 (4 voturi)    
       din doua una (Luni, 17 septembrie 2018, 13:43)

       4real [utilizator] i-a raspuns lui Anges

       ori dumnezeu nu exista ori exista si e un criminal. Pe care o alegi ?
       • -1 (1 vot)    
        Faci o confuzie (Luni, 17 septembrie 2018, 20:05)

        idsoc [utilizator] i-a raspuns lui 4real

        intre Vechiul Testament care sta la baza religiei iudaice si Noul Testament care sta la baza celei crestine. Iudaismul nu doar ca nu il recunoaste pe Isus ca Mesia sau fiul lui Dumnezeu, dar nici macar ca proroc nu-l recunoaste. Isus aduce o religie a iubirii, iar contrastul cu Vechiul Testament apare perfect in vorbele sale “Auzit-ati ca s-a zis: Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte. Iar eu zic voua: Sa nu stati impotriva celui rau, ci, de te va lovi cineva peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt”.
    • 0 (18 voturi)    
     Super-postare! (Duminică, 16 septembrie 2018, 19:11)

     Anarb [utilizator] i-a raspuns lui

     Aia care ti-au dat minus n-au inteles ironia fina. E exact ca-n bancul ala: Profesorul ateu vine la scoala si anunta ca s-a demonstrat matemetic: D-zeu nu exista. Deci copii, ridicati cu totii degetul mijlociu la cer! Bula nu vrea si motiveaza: daca nu exista, ridicam degeaba, ca nu ne vede; daca exista s-ar putea sa avem o problema. ;p
  • -20 (40 voturi)    
   ...răspuns... (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 18:51)

   Gabu [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

   Dumnealui e militar. Apa sfințită are pentru dumnealui o altă conotație, mai puțin religioasă, :-).
  • -20 (46 voturi)    
   progresisti (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:18)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

   satanisti, shamanisti, liber schimbisti, kaghebisti, sorosisti, clintonieni, balaurieni, adica liber cujetatori ca ilici, presupunand ca el cujeta.....
   e lumea plina de idioti de serviciu. utili.
   romania, tzara tuturor idiotilor ....
   nu'i de mirare ca saddam dracnea si'a promovat programul de guvernare si a fost si votat de multe milioane de idioti.
   urmatoarea plangere, la haga, impotriva papei....
  • +19 (41 voturi)    
   Are vreo importanta? (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:18)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

   Adevarul are vreo...confesiune?
   Dumnezeu este unul ca si adevarul.
   Cine greseste, plateste!
   • +18 (36 voturi)    
    Care zeu este unic? (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 20:54)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    Al creștinilor, al musulmanilor, al chinezilor, al indienilor? Care???
    • 0 (26 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 21:10)

     [anonim] i-a raspuns lui prec

  • +2 (18 voturi)    
   Răspuns (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:28)

   jcjc [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

   Creștin legionar de speță antisemită. Organizația dumnealui a mai protestat legea antisemitismului și legea care interzice simboluri legionare și antisemite.
 • -39 (67 voturi)    
  Acest individ (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 18:36)

  entwickler [utilizator]

  Ar trebui dus de urgenta la psihiatrie unde oamenii credinciosi ar putea avea grija de el. Trebuie tinut tare sub tratament pana cand va intelege ca indiferent ce crede el, trebuie sa se supuna realitatii. Realitatea e ca daca Dumnezeu e Cel care a facut lumea asta are drept de viata si de moarte a tot ceea ce a creat, asa cum un tamplar poate sa dea foc la un scaun pe care l-a facut sau poate sa il dea cu lac sa il pastreze bine. El ar alege mai bine sa se supuna statului roman care e guvernat de oameni care sunt pasibili de greseli, in loc sa aibe incredere in Dumnezeu care e desavarsit. Realitatea e ca cei 450 de ucisi ai lui Ilie erau preoti pagani care printre altele sacrificau bebelusi in numele zeului lor, Satana, acelasi zeu al domnului cu pricina care e posibil sa fie chiar posedat de acesta.
  • +19 (43 voturi)    
   :))) (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 18:53)

   cvi [utilizator] i-a raspuns lui entwickler

   You never go full retard!
  • +27 (49 voturi)    
   te inseli (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 18:59)

   Duncan_Idaho [utilizator] i-a raspuns lui entwickler

   Daca un tamplar da foc creatiei sale, dupa ce a fost platit, atunci e infractor.

   Imi place cum prezinti tu lucrurile, te citez:
   "Realitatea e ca daca Dumnezeu e Cel care a facut lumea asta are drept de viata si de moarte a tot ceea ce a creat"

   In aceeasi idee, ai tai te pot omori pentru ca ei te-au facut. Nici nu incerc sa mai explic cat de gresit e ce spui, soer ca iti dai seama singur.

   Vai de capul nostru cu astfel de oameni care cred orbeste. Se numeste fanatism.

   Dumnezeu e altceva, prietene. Cauta-l nu pe peretii bisericilor, cultelor sau in cuvintele cuiva, ci in inima ta. Si nu trebuie sa ma crezi pe mine, vezi ce spun sihastrii si sfintii parinti (nu cei care conduc biserica - biserica e o institutie).

   Si un sfat: mai gandeste-te inainte sa scrii la furie.

   On topic, omul respectiv arata doar cat de aberanta a devenit societatea de azi.
  • +11 (35 voturi)    
   Analiza sintactico-logico-habotnica (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:07)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui entwickler

   Realizata de tine Pune Egal Intre Fiinta Umana si Scaunul Tamplarului Incinerat din Placerea Acestuia ( de manufacturarea gresita a Tamplarului, nici un cuvant)
   Personal Daca As Avea Posibilitatea ti as interzice Comentariile Genocidare in Limba Romana ( plus Traiul in Acest Sistem Solar)
   • -2 (10 voturi)    
    :)))) (Duminică, 16 septembrie 2018, 0:21)

    NuSuportProstii [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    lol
  • +19 (35 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:21)

   [anonim] i-a raspuns lui entwickler

   • +12 (30 voturi)    
    Iti Impartasesc Aceasta Stare (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:43)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui

    Iar Manifestarile Habotniciei Romanesti sunt Multiplicate in Guvern,Parlament si orice Structura care manca shoriciul frecat cu sange si sare mare, sau mai nou Cei Care Isi Comanda Parastasul In Viatza de teama ca nu vor avea parastas dupa moarte @entwickler este o entitate care se manifesta in scris cam asa)
    • +12 (26 voturi)    
     Parastase pentru cei Vii (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:55)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     In mod evident va fi un trend la serviciilor care va produce Invidie intre Beneficiari si cei care Viseaza la asa ceva;
     http://www.biserica-petru-si-pavel.net/articole/parastase-pentru-cei-vii-inovatie-periculoasa/
  • +9 (21 voturi)    
   tatae (Duminică, 16 septembrie 2018, 0:19)

   NuSuportProstii [utilizator] i-a raspuns lui entwickler

   tu tre’ sa tragi un joint ca sa-l cunosti pe adevaratul Dumnezeu
  • +9 (21 voturi)    
   Prostia habotnicilor e infinita (Duminică, 16 septembrie 2018, 11:58)

   bestol [utilizator] i-a raspuns lui entwickler

   Asa ajung sa-si omoare copiii, pe principiul biblic eu te-am facut eu te omor.
 • -16 (42 voturi)    
  Intrebare (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:02)

  Orpheus [utilizator]

  Unde scrie in Biblie ca Moise a ucis copii exact? Nu ca l-as iubi pe Daniel...
  • 0 (6 voturi)    
   :))) (Duminică, 16 septembrie 2018, 0:22)

   NuSuportProstii [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

   lol
  • +8 (20 voturi)    
   Aici scrie (Duminică, 16 septembrie 2018, 12:16)

   bestol [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

   Numerii 31:17 Ucideţi dar toţi copiii de parte bărbătească şi toate femeile ce-au cunoscut bărbat, ucideţi-le.
   Deuteronom 3:6 Şi le-am nimicit, cum făcusem şi cu Sihon, regele Heşbonului, pierzând fiecare cetate cu bărbaţi, femei şi copii.
 • +14 (32 voturi)    
  "Dacă cineva e lezat, poate să nu le citească." (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:12)

  Nevermind [utilizator]

  Valabil si pentru Mein Kampf, nu?
  • +19 (43 voturi)    
   si cu orele de religie cum ramane? (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 20:04)

   taro [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   pot copii sa aleaga daca citesc sau nu?

   Majoritatea adultilor nu sunt in stare sa ia o decizie corecta cand vinde vorba de religie chiar daca sunt pusi in fata cu dovezi clare.

   Cel mai bun exemplu, parlamentarul ala PSD care nu crede ca teoria despre Big Bang este corecta. Teoria a fost verificata si s-a primit premiul Nobel. PSD-istul ala crede in continuare ca pamantul a fost facut in cateva zile.

   Cum asteptati ca un copil sa ia o decizie corecta daca este invatat prostii?
   • +18 (32 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 21:12)

    [anonim] i-a raspuns lui taro

  • -15 (41 voturi)    
   progresistii (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 20:19)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   noii maoisti, vor sa faca lumea cum spun ei, sa hotarasca ei ce e rau si ce e bine.
   nu inteleg diversitatea, decat cand e vorba sex. de ghei si lesbiene.
   progrresistii astia sunt de fapt niste lenesi, nu citesc decat saituril de net pe care provavaduiesc ai lor, astia n'au citit biblia sa o inteleaga, o iau pe aratura.
   analfabeti functionali.
   cum n'au citit nici literatura de calitate.
   in ziua de azi, rar sa fi citit si beletristica de calitate.
   se vede dupa ce scriu si spun la bac....
   foarte greu sa mai crezi ca romania mai are un viitor.
   dupa aproape treizeci de ani de la caderea comunismului(!) tot comunistii sunt la putere...
   • +18 (36 voturi)    
    Ce să înțelegi din cartea aia? (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 20:59)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    Conform la cartea aia, toți oamenii sunt rezultatul unor inceste.
    Înțelege tu.
    • -9 (23 voturi)    
     Dex:incest-incesturi (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 23:49)

     Altiro [utilizator] i-a raspuns lui prec

     .Dumnezeu este cel care a interzis această practică, numindu-o păcat dupa o perioada de timp(vezi Levitic 20). Există și o o motivație pentru această interdicție din dorința Lui de a ne face bine – protejându-ne de malformațiile genetice.
     • +9 (21 voturi)    
      Nu mai infierezi Satana P$D? (Duminică, 16 septembrie 2018, 12:39)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

      Daca te a trezit Holinesdeniel sa comentezi la Miezul Noptii apai e groasa Spaima la ceoul borului!
      Spune mi: de ce argintzi la BO a Greciei si nu la Sinistratii Romani ai inundatiilor 2018? Sa iti fie rushine si la unkiu tau Holinesdeniel!
      https://doxologia.ro/patriarhia-romana-donat-300000-de-euro-pentru-victimele-incendiilor-din-grecia
     • +9 (21 voturi)    
      Conform Bibliei (Duminică, 16 septembrie 2018, 13:56)

      petre20 [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

      tu esti produsul unui incest primordial, la fel ca intreaga omenire. Fara incest nu existai. Inteleg ca Biblia vorbeste despre dragoste, dar nici chiar asa :)
    • +8 (10 voturi)    
     conform la cartea aia (Duminică, 16 septembrie 2018, 0:28)

     NuSuportProstii [utilizator] i-a raspuns lui prec

     fii atent!
     conform cartii aceleia
     te-ai prins?
     daca nu te-ai prins nici nu te-ai suparat pe mine.
     • -6 (20 voturi)    
      'e' multi 'teologi' p'acilea (Duminică, 16 septembrie 2018, 14:03)

      Altiro [utilizator] i-a raspuns lui NuSuportProstii

      'E' multi care 'are' greata de 'cartea aia' plina de 'inceste', desi 'n-a' vazut-o decat la televizor. Intelege tu...
      • +5 (17 voturi)    
       Zi de Banii la Gretzilii (Duminică, 16 septembrie 2018, 14:48)

       un domn [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

       Hai, sa citeasca si Sinistratii Inundatiilor 2018 cum e sa fi mandru ortodox grec, nu Roman!
 • +13 (37 voturi)    
  Nu va mai ambalati (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 20:27)

  ipolitic [utilizator]

  Biblia e pentru cei care oricum nu inteleg o iota din el.
  Mai bine cititi Biblia Hazlie de Leo Taxil
 • +19 (37 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 21:09)

  [anonim]

  • -7 (21 voturi)    
   ala n'a dat pe preafericit (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 23:48)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui

   in judecata, nu l'a reclamat pt. administrarea bisericii, nici pt. trecutul istoric.
   el reclama ca meseriasul popa isi face meseria, adica preotia, pt. care s'a pregatit.
   un popa face exact ce face si un profesor, urmareste cartea. un prof. de istorie preda istoria dupa cartea aprobata, dupa programa scolara. si in cartea de istorie se vorbeste de multe crime, de mihai viteazul decapitat...fara cuvant de atentionare, pazea, ii taie capu' ! iar profesorii se presupune c'ar face educatie.

   asta fac si popii. urmaresc cartile crestine, incearca sa educe oamenii pe calea credintei.
   si nu inteleg de ce numai pe preafericit si nu pe toti popii, cum zicea un comentator p'acilea, toti popii de toate religiile.
   de fapt omul ar fi trebuit sa dea in judeacata crestinismul si poporul evreu de la care am mostenit biblia. :-)

   pe scurt, nu e intreg la minte.
  • -8 (24 voturi)    
   ce nu intelegi matale (Duminică, 16 septembrie 2018, 9:22)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui

   si multi altii este ca de fapt ala face reclamatie la existenta bibliei, a religiilor iudeo crestine.
   pe ideile lui ar trebui sa dea in judecata si pe papa de la roma, si pe marele rabin de la ierusalim si pe toti ce propavaduiesc biblia.
   si ce nu intelege petentul, este ca popa vorbeste din carte, asa cum vorbeste orice profesor in scoala..
   din cartea de istorie, plina de crime. iete ca aia nu pun avertisment inainte sa relateze despre taiera capului lui mihai viteazul, sau despre tragerea pe roata a lui horia si closca. sau despre atatea maceluri ce au avut loc in lungul istoriei. si se adreseaza copiilor.
   in plus, mersul la biserica, ascultarea slujbei crestine, nu sunt obligatorii. merge cine vrea, exact ca la cinema la un film de groaza sau unul erotic.
   pe alea dece nu le vreti interzise ?!
   la biserica se mai duc babele si mosii. mosii can' nu se opresc la crshma.
 • +12 (28 voturi)    
  Purtatorul de cuvant, Banescu! (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 21:32)

  Alui [utilizator]

  A fost ales pe spranceana! ;)
  • -3 (17 voturi)    
   hahaha (Duminică, 16 septembrie 2018, 16:26)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   progresistii de serviciiu, in alianta cu extrema dreapta, de sorginte legionara !
   de unde ca, e adevarat, extremele se ating, se sprijina reciproc.
   asa a fost si dupa razboi, cei mai multi legionari au intarit partidu' comunist...
   progresistii si extrema dreapta, front comun impotriva majoritatii.
   brava natiune, sa ne traiesti ! :-))
 • +8 (22 voturi)    
  . (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 22:40)

  Ingwar [utilizator]

  BORul este o aberatie, popii vor sa substituie legile statului, constitutia cu legile lor bisericesti inerpretate la comanda celui care plateste din banii nostrii, adica psd
 • -8 (20 voturi)    
  Ăsta Da, progres. (Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 22:44)

  unTaran [utilizator]

  Sa treci de la comunism hidos și odios la un miserupism deșănțat liberal ilogic in care totul este relativ și îndoielnic. Vreau portul de armă sa fie legal și cartușe subvenționate.
  • +6 (18 voturi)    
   Right! (Duminică, 16 septembrie 2018, 15:14)

   Gabu [utilizator] i-a raspuns lui unTaran

   ... și dați-i Kalașnicovul înapoi lui rădulescu...
 • +5 (7 voturi)    
  mor aici :))) (Duminică, 16 septembrie 2018, 0:25)

  NuSuportProstii [utilizator]

  acest gen de articole ma fac sa nu rezist pana la capat si cobor repede la comentarii pencare le agreez mult :))
 • -10 (24 voturi)    
  "Căci e vis al nefiinţei universul cel himeric" (Duminică, 16 septembrie 2018, 0:38)

  ww [utilizator]

  Prietene Vasilica rau te ratacesti, "neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu" (Mt. 22:29). Sau, ca sa il citam si pe unul dintre ucigasii Bibliei, esti "copil la minte" (1Cor.14:18). Daca l-ai fi cetit macar pe Eliade, sa precepi cum "functioneaza" sacrul asta, nu l-ai mai fi judecat dupa legile profanului. Nu ai mai fi judecat Fiinta dupa legile Nefiintei, nu ai mai fi judecat Viata dupa randuielile mortilor (Mt. 8.22). Iar daca i-ai fi cetit pe Platon si pe Plotin, nu mai judecai miturile si lumea ideilor cu legile din lumea sensibila. Ca sa iti vorbim pre limba ta, incerci sa-i judeci in termeni political correctness pe Fat-Frumos ca i-a facut zmeului de petrecanie si pe lup pentru ca a papat-o pe Scufita. Pacat ca nu ai cercetat si vechile mituri greco-romane, sa vezi de acolo cati suspecti puteai chema la Parchetul Bacau. Iar Creanga daca te-ar fi cunoscut te punea in poveste, alaturi de cel care incerca sa prinda Soarele cu sacul.
  Despre argumente teologice gen vase de cinste si vase ale maniei, despre aratarea puterii lui Dumnezeu, dspre faptele trecutului drept "preînchipuiri ale viitorului" ce "au fost scrise spre povăţuirea noastră" (1Cor.10:11), sau de fagaduinta ca "de păcatele lor şi de fărădelegile lor nu-Mi voi mai aduce aminte" (Evr. 10:17) evident nu are rost sa vorbim.
  Ar mai fi totusi interesant de remarcat ca exista in Biblie o crima care nu pare sa-i fi atras atentia lui Vasilica: uciderea Mantuitorului de evrei.
  • +10 (24 voturi)    
   Asta te doare pe tine ? (Duminică, 16 septembrie 2018, 12:39)

   bestol [utilizator] i-a raspuns lui ww

   "Ar mai fi totusi interesant de remarcat ca exista in Biblie o crima care nu pare sa-i fi atras atentia lui Vasilica: uciderea Mantuitorului de evrei."

   Acuzatia asta a fost folosita de-a lungul istoriei pentru a justifica prigonirea evreilor. Pe tine nu te deranjeaza sa reiei aceasta acuzatie ? Istoric, romanii sunt cei care l-au ucis pe Isus, la instigarea multimii atatate de preotii evrei, insa in sens spiritual Isus nu a fost ucis de evrei, nici de roamani, ci de intreaga omenire. A fost un act ritualic de sacrificiu pentru a lua asupra sa pacatele lumii, rautatea lumii l-a ucis

   E frumos sa vorbesti de sacru, profan, mituri, etc, dar nu poti sa bagi capul in nisip si sa ignori masacrele din Bblie.
   • -5 (17 voturi)    
    Hristosul vostru, Hristosul nostru (Duminică, 16 septembrie 2018, 17:16)

    ww [utilizator] i-a raspuns lui bestol

    Asa e prietene: Hristosul pe care vi l-au inventat voua gnosticii si neo-gnosticii, Blavatsky, Steiner, Papus, Schure, Guenon, Max Heindel, New-Age-ul, "maestrii" zen, sarlatanii Orientului, dar mai ales propaganda sionist-anticrestina, este unul foarte simpatic. Hristosul vostru este un hipster foarte cool, un tinerel frumusel cu aer efeminat (care, desigur, ii tradeaza androginia), detinator de puteri paranormale. El si-a definitivat studiile in Tibet, s-a casatorit cu Maria Magdalena cu care a avut puzderie de copii (la randul lor parinti ai regilor Europei) si, intr-adevar, acesta a fost rastignit de intreaga omenire, intr-un "act ritualic de sacrificiu" dupa cum ne invata Rene Girard (pe care il citezi), mare exeget al totemismului bolnavicios scornit de Freud si Frazer.
    Pentru ca Hristosul nostru (al "crestinilor habotnici si antisemiti") sa nu devina, ca al vostru, "piatra de poticnire si piatra de sminteala" (Rom. 9:33), parintii de la Niceea au pus in Crez un "mic detaliu": al nostru s-a "rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a ingropat". Hristosul nostru nu este deci unul "fluid" pe care il putem interpreta fiecare cum ne taie capul, fiind foarte precis "localizat" in timpul istoriei: El este Hristosul Evangheliilor si dupa cum aflam de acolo, Acesta a fost ucis de evrei, care au spus "Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!" (Mat. 27:25).
    • +4 (14 voturi)    
     Aiurezi (Duminică, 16 septembrie 2018, 19:31)

     bestol [utilizator] i-a raspuns lui ww

     Propaganda sionista anti-crestina ? Pai zi nene asa ca acum stiu ce hram porti. Nu-ti prea plac evreii asa-i ? Si nici macar habar nu ai de ce vorbesti, nu s-a sacrificat Isus pentru a lua asupra sa pacatele lumii ? Nu asa invata Biserica ? Nu asa era hotarat de la inceputul lumii ? Atunci cum poti tu sa vii sa spui ca evreii sunt de vina ? Minte ingusta.
 • +1 (15 voturi)    
  popa asta trebuie sa plece (Duminică, 16 septembrie 2018, 6:26)

  Coco Whistle [utilizator]

  prietenii stiu de ce.
 • +6 (22 voturi)    
  Rupta de realitate (Duminică, 16 septembrie 2018, 7:09)

  tontu [utilizator]

  Biserica trebuie sa fie si ea o institutie vie si sa se adapteze prezentului altfel risca sa-si piarda locul pe care pretinde ca il are in societate. E nepermis ca un reprezentant al bisericii sa declare ca nu va lua in considerare observatiile prezentate. Biserica trebuie sa vina cu argumente si sa lamureasca pe toata lumea despre cum trebuie interpretate cele scrise in Biblie.
 • +1 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 16 septembrie 2018, 8:07)

  [anonim]

  • +5 (23 voturi)    
   Iti scapa esentialul (Duminică, 16 septembrie 2018, 12:42)

   bestol [utilizator] i-a raspuns lui

   "In principiu d-aia a venit Isus cu noile invataturi, pentru ca oamenii ucideau, violau si faceau alte prostii pe vremea dinainte"
   Pai nu faceau decat sa respecte cuvantul lui Dumnezeu.
 • +14 (30 voturi)    
  Mafia BOR (Duminică, 16 septembrie 2018, 9:43)

  Coresponedntu [utilizator]

  Lasand la o parte ca religia in sine franeaza progresul uman fiind cauza principala a abuzurilor si crimelor care au marcat omenirea, institutia BOR este cea mai mare frana in dezvoltarea natiunii romane. Cleptomania,trufia,desfraul camuflat in manastiri,pedofilia Pomohacilor,abuzul emotional al scolarilor terorizati cu amenintarea pedepselor din partea unor instante si fiinte supranaturale, abuzul homosexual pe care culmea tot aceasta gasca il condamna dar in cazul lor nu e liber consimtit, toate caracterizeaza acesti pungasi aciuiti ca lipitorile pe trupul Romaniei. Pe langa rolul nefast in emanciparea comunitatilor rurale si mahalalelor orasenesti, aceasta organizatie mafiota mai este si platita de la bugetul de stat in detrimentul educatiei si sanatatii. Fatalismul, lipsa de actiune a romanilor, intoleranta fata de cei diferiti si spaimele sunt intretinute de acesti profitori care se inmultesc ca sobolanii si acumuleaza averi imense neplatind taxe. Suntem martori la inaugurari de scoli la care soborul de popi impodobiti cu aur si nestemate este mai numeros decat elevii si profesorii la un loc. Mai mult, Mafia BOR este intotdeauna obedienta puterii, sustine puterea si abuzurile ei pentru ca aceasta o alimenteaza financiar iar setea de galbeni este imensa. Politicul sprijina BOR de teama, nu din convingere. BOR nu sustine cauze cetatenesti,libertati,lupta anticoruptie,vezi demonstratiile din ultima perioada, pungasii au tacut malc cand violentele au degenerat, dar sar ca arsi sa sustina puterea de orice fel calcand pe gatul celui slab si nedreptatit. Locuind intr-o tara preponderent protestanta in trecut, in prezent atee sau indiferenta la religie cum este Olanda, nu pot sa nu observ diferentele, in primul rand in ce priveste educatia, spiritul civic, solidaritatea sociala, toleranta, valori indepartate pentru sudul si estul sarac al Romaniei. Plangerea penala nu rezolva nimic, refuzul popular de participare la ritualurile barbosilor pot avea insa efect.
  • +10 (26 voturi)    
   Nu Uita de FlotaCLSfinte de la Stuttgart (Duminică, 16 septembrie 2018, 12:41)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Coresponedntu

   Manajementu bor are alergie la Duster!
 • +12 (26 voturi)    
  RELIGION IS DARKNESS (Duminică, 16 septembrie 2018, 11:11)

  mocri [utilizator]

  Spalatii pe creieri se cearta intre ei pe niste fantasmagorii! Religia indiferent de ce parte ar fi e intuneric, tinand indivizii needucati captivi, ca masa de manevra. De exemplu referendumul cretinatatii romanesti! Fratilor e 2018..nu e evul mediu....
  In rest pe cine intereseaza ca niste clowni din BOR se cearta cu un alt clown din nu stiu ce asociatie obscura!
  Te apuca rasu plansu.....
  In 50 de ani ..sper in mod optimist...BOR..si alte institutii din astea vor fi istorie. Generatia digitala e atee asa ca se vor intreba cum ar putea modifica aberatia numita catedrala neamului in ceva util.
  In rest numa de bine...RELIGION IS POISON!!!
 • +6 (12 voturi)    
  Vechiul testament (Duminică, 16 septembrie 2018, 11:56)

  batmanss [utilizator]

  e istorie , n-ar trebui promovate texte care nu mai au legătura cu timpurile noastre. Apoi e scris chiar in biblie ca un testament nou,îl anulează pe cel vechi dar unii argumentează cu texte din vechiul când vor sa-si justifice aberațiile. Vechiul reprezintă legea , “ochi pentru ochi , dinte pt dinte “, noul testament reprezintă harul , dragostea si iertarea.
  • +5 (21 voturi)    
   Dilema (Duminică, 16 septembrie 2018, 13:37)

   santor [utilizator] i-a raspuns lui batmanss

   Problema e ca ambele carti sunt inspirate de Dumnezeu. Dumnezeu se schimba odata cu trecerea timpului sau oamenii ? Mie imi par scrise de oameni a caror mentalitate a evoluat.
  • 0 (0 voturi)    
   doar istorie??? (Marţi, 18 septembrie 2018, 12:09)

   DeeaMer [utilizator] i-a raspuns lui batmanss

   Pai atunci eu zic sa nu se mai studieze istoria in scoli. Ca vorba aia, ce ne intereseaza pe noi ce faceau domnitorii de acum o mie de ani!
 • +10 (22 voturi)    
  Cind am citit (Duminică, 16 septembrie 2018, 17:15)

  vasile-roaita [utilizator]

  Vechiul testament m-am ingrozit. este cea mai violenta carte religioasa. Si mai este ceva. Doar un bolnav psihic isi trimite propriul fiu sa fie torturat si omorit ca se se ierte asa zisele pacate ale omenirii. Deci si-a trimis unicul fiu tocmai la noi pe o planeta mica din mahalaua unei galaxii mici/mijlocii inseamna ca ceilalti de pe alte planete s ide prin alte galaxii (sint peste 200 de miliarde de galaxii) sint fara de pacate. Cine mai crede in aberatiile astea?
 • -3 (5 voturi)    
  amadeus123 (Luni, 17 septembrie 2018, 15:25)

  Niscu [utilizator]

  Nu poate fi acuzat patriarhul pentru textul bibliei si nici nu cred ca intentia inginerului e aceasta Mai degraba avem de a face cu o incercare de a populariza partile intunecate ale bibliei pe care " cestinii" nu le cunosc.
  Oricum inginerul are treaba cu credinta cata au popii cu parlamentul
 • -3 (5 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 17 septembrie 2018, 15:51)

  Metec [anonim]

 • -2 (2 voturi)    
  aberatii (Marţi, 18 septembrie 2018, 12:06)

  DeeaMer [utilizator]

  Eu zic sa interzicem si desenele animate cu Tom si Jerry pe motiv ca sunt prea violente. :))


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by