Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că Guvernul pregătește adoptarea unei ordonanțe de urgență în privința standardelor de cost pentru lucrările publice, prin intermediul căreia PSD „vrea să dea liber la furat”, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vă prezint o nouă escrocherie pe care o pune la cale PSD. Practica europeană este aceea de existență de standarde de cost în special pentru lucrările publice. În 2010, după o lungă dezbatere și negociere, au fost adoptate de Guvernul Boc, prin HG, standardele de cost. (…) Iată că PSD s-a plictisit de standardele de cost care îi constrâng la proceduri de licitație care duc la contracte în care costurile să fie în jurul standardelor de cost. PSD vrea să dea liber la furat în tot ce înseamnă achiziție publică", a declarat el într-o conferință de presă la Râmnicu Vâlcea.

Liderul liberal a adăugat că există în acest sens un proiect de OUG care nu a fost lansat în dezbatere publică. „Există o Ordonanță de Urgență care nu a fost lansată oficial în dezbatere publică și pe care probabil PSD vrea să o dea tot așa, noaptea ca hoții, să o bage pe sub ușa ședințelor de Guvern, prin care desființăm standardele de cost. Urmăresc foarte clar să nu mai fie condiționați, astfel încât să poată să încarce nota de plată a cetățeanului și să jefuiască bugetul”, a precizat Orban.