19 elevi ai Școlii ”Grigore Moisil” din Ploiești au ajuns la spital, acuzând stări de vomă, greață sau dureri de burtă. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a început vineri o anchetă în acest caz, relatează Mediafax.

Directorul DSP Prahova, Ioana Loghin, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că angajații instituției pe care o conduce fac, vineri, o anchetă epidemilogică, după ce 19 elevi de la Școala ”Grigore Moisil” din Ploiești au ajuns la spital, acuzând stări de vomă, greață sau dureri de burtă.

“Deocamdată nu știm care este cauza îmbolnăvirii. Vom vedea la finalul anchetei epidemilogice. Cert este că 14 copii s-au prezentat la Spitalul de Pediatrie, iar alți 5 la secția Infecțioase. Facem verificări și la spital și la școală”, a declarat Loghin.

La rândul său, inspectorul școlar general, Nicolae Angelescu, a declarat că elevii nu aveau cum să se îmbolnăvească de la alimentele distribuite prin programul Laptele și Cornul, întrucât în Prahova acest program nu a fost încă început.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova, Aurel Graur, a declarat că o posibilă sursă a îmbolnăvirii ar putea o enterocolită virală.

“Nu au mâncat nimic în comun. Am luat legătura cu conducerea școlii și cel mai probabil este vorba de o enterocolită virală. Este un virus care se transmite foarte repede. Regula de bază este spălatul de mâini”, a declarat Graur.

Conducerea Școlii ”Grigore Moisil” a refuzat să dea declarații.