Actriţa din ''Sex and the City'' Cynthia Nixon nu a reuşit joi să-l învingă în alegerile primare democrate pe guvernatorul actual al New York-ului, Andrew Cuomo, câştigător fără surprize al cursei interne de nominalizare drept candidat al partidului. Acesta se va confrunta cu republicanul Marc Molinaro, la scrutinul din 6 noiembrie pentru funcţia de guvernator, scrie AFP, citată deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform cifrelor încă nedefinitive citate de presa americană în jurul orei locale 23,30, Cuomo, 60 de ani, ocupant al postului de guvernator din 2011, a obţinut aproximativ 65% din voturile alegătorilor democraţi, singurii autorizaţi să voteze, faţă de aproape 35% Nixon.

Cynthia Nixon, 52 de ani, apropiată din punct de vedere politic de poziţiile fostului candidat la prezidenţialele americane Bernie Sanders, şi-a recunoscut înfrângerea la un miting în Brooklyn, unde a fost aplaudată îndelung de susţinătorii săi.

"Chiar dacă rezultatul nu este cel pe care noi îl aşteptam, nu sunt descurajată, sunt inspirată şi sper că şi dumneavoastră la fel", a declarat ea. "Campania noastră l-a forţat pe guvernator să-şi ia angajamente concrete care vor schimba viaţa oamenilor din acest stat", a adăugat Cynthia Nixon.​