Președintele Klaus Iohannis le-a spus experților Comisiei de la Veneția, care au fost joi la Cotroceni, că ”este inacceptabilă distrugerea coerenței legislative” și că se urmărește favorizarea unor politiceni cu dosare penale, informează un comunicat de presă al Cotroceniului.

Iohannis, intalnire cu delegatia Comisiei de la VenetiaFoto: Presidency.ro

Întâlnirea a avut loc în cadrul pregătirii avizului Comisiei cu privire la recentele modificări ale Codului penal și ale Codului de procedură penală adoptate de către Parlamentul României. Comisia de la Veneția a fost sesizată de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Potrivit sursei citate, Iohannis a reiterat, în cadrul discuțiilor, principalele probleme ridicate de noua formă a legislației penale, așa cum a fost votată de către Parlament.

”În acest context, Președintele României a arătat că modificările codurilor penale diminuează predictibilitatea și dezechilibrează sistemul judiciar, unul dintre efectele vizate fiind tocmai favorizarea unor politicieni cu dosare penale. Președintele Klaus Iohannis a susținut că este inacceptabilă distrugerea coerenței legislative. De asemenea, Președintele României a subliniat că modificările propuse de actuala majoritate parlamentară riscă să compromită efortul de consolidare a sistemului judiciar din ultimii ani”, se spune în comunicat.