Un preot din județul Vaslui a cerut magistraților Judecătoriei Huși să dispună un test de paternitate pentru a afla dacă băiatul care are opt luni, rezultat în urma căsătoriei cu soția sa, este sau nu copilul său, bănuind că preoteasa l-a înșelat cu un alt bărbat, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ștefan Șălaru, preot în parohia Stănilești, județul Vaslui, a introdus în instanţă o acţiune de tăgadă paternitate, bănuind că soţia sa, care este secretară în cadrul Primăriei, ar fi făcut copilul cu alt bărbat. Preoteasa a declarat că totul ar fi pornit de la nişte zvonuri răspândite de la un prieten şi coleg de breaslă de-al soţului.

„Soţul meu a depus o acţiune pe rolul Judecătoriei Huşi. Au existat probleme de natură familială, pe baza unor conflicte care au izbucnit de la anumite afirmaţii ale unor prieteni ai soţului meu. Este o situaţie destul de gravă. Conflictele dintre noi datau cu mai mult timp în urmă. Relaţia dintre noi se deteriorase. Am încercat să soluţionăm. Aceste conflicte nu priveau sub nicio formă paternitatea fiului meu, ci ţineau de legăturile personale dintre noi doi, de natură sentimentală, să spunem”, a spus joi, Mihaela Şălaru, soția preotului.

Aceasta a adăugat că zvonurile i-au fost aduse la cunoştinţă soţului de către un alt preot, pe care ar fi refuzat să îl ajute cu chestiuni ce țin de munca ei.

„Îmi desfăşor activitatea la Primărie. Acolo este angajată şi soţia unui alt preot, prieten al soţului meu. Ca în orice mediu rural, se discută anumite zvonuri. Eu avusesem diverse conflicte în Primărie. Astfel, am avut un conflict şi cu soţul colegei, am refuzat să îl ajut cu anumite aspecte. Aşadar, totul a izbucnit în urma unui zvon adus la cunoştinţă de către acest prieten de-al soţului, tot preot şi care locuieşte în aceeaşi comună”, a precizat Mihaela Şălaru.

Preoteasa a mai spus că nu a divorţat de soţul ei, deoarece acesta este preot, dar şi pentru că au împreună copilul în vârstă de opt luni. Mai mult, femeia a precizat că a fost de acord cu testul de paternitate la o clinică privată, dar că soţul i-ar fi spus că, oriunde ar fi făcut acel test, există şanse „ca el să fie trucat”.

„Iniţial, aş fi vrut să evit un asemenea proces şi i-am propus să efectuăm analiza respectivă la un cabinet privat, unde să nu ne ştie nimeni, dar am fost refuzată. El a solicitat acordul superiorilor ierarhici pentru a introduce respectiva acţiune în instanţă şi a obţinut acel acord. Dacă ar fi existat semne de întrebare vizavi de tatăl copilului, probabil că ele ar fi trebuit să apară când am rămas însărcinată, pe parcursul sarcinii sau în cele opt luni, nu în clipa în care au apărut zvonurile comunicate de colega mea, prin soţul ei”, a mai spus Mihaela Şălaru.

La rândul lor, reprezentanţii Eparhiei Hușilor spun că analizează situaţia.

„Deocamdată analizăm acest caz, pentru a vedea exact care este stadiul. Statutul prevede ca, în momentul în care este o acţiune în instanţă, se cere în prealabil acordul şi binecuvântarea superiorilor ierarhici. Vom vedea şi, dacă vom avea noutăţi, vom reveni cu precizări", a transmis Cosmin Gubernat, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor, întrebat despre cazul preotului din Stănilești.