Valoarea educației universitare este pusă sub semnul întrebării într-un nou studiu internațional care a dezvăluit că aproape 1 din 3 absolvenți de facultate este supracalificat pentru locul de muncă pe care îl deține, scrieThe Telegraph.

StudentiFoto: Agerpres

În Anglia, 28% dintre absolvenți au un loc de muncă ce nu necesită studii superioare, conform unui raport al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Acest procent este dublu în Anglia față de alte țări OECD (14%). Pe locul doi se află Japonia, care înregistrează un procent de 29%.

În raport este specificat că procentul tinerilor britanici cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani care urmează cursuri la o facultate a crescut de la 43% în 2007 la 52% anul trecut. 2016 a fost primul an în care peste jumătate a populației din respectivul segment de vârstă figura ca urmând cursurile unei facultăți.

Studiul OECD arată că 70% dintre absolvenți nu reușesc returneze integral împrumutul guvernamental în 30 de ani, pasând această sarcină plătitorilor de taxe din țară.