Scena se petrece în parcul IOR. Doi copii au fost prinși de poliția locală sector 3 că pescuiau ilegal pe lac. Li s-a confiscat peștele și i-au reținut. Pe imagini se vede însă cum un polițist local pare să-l loveasca din senin în stomac pe unul din copii. Aceștia sunt apoi încătușați și duși la secție.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gestul polițistului pare cu atât mai șocant știind că era filmat de către unul dintre copii cu telefonul. Pe înregistrare se aude cum ceilalți polițiști locali se grăbesc să nege că băiatul a fost lovit.

”Azi, Rică și Vali - doi dintre copiii din Deltă - au fost bătuți și legați cu cătușele de un coș de gunoi de către Poliția Locală Sector 3 pentru că au prins patru pești în parcul IOR. Vom depune plângere penală împotriva instituției care i-a angajat pe ghiolbanii care bat copii pe stradă.”, scrie jurnalistul Radu Ciorniciuc pe pagina sa de facebook.

Primăria Sectorului 3 a precizat, într-un comunicat, că sunt efectuate verificări în acest caz și se vor lua „măsurile care se impun”.

„Conducerea Direcției Generale de Poliție Locală a Sectorului 3 dezaprobă ferm orice tip de comportament violent sau agresiv. Pentru lămurirea tuturor aspectelor care țin de producerea evenimentului vă informăm că a fost sesizată Comisia de Disciplină, care va verifica și va lua măsurile care se impun cu privire la faptele semnalate, în conformitate cu prevederile legale. Mai multe informații legate de acest caz vor fi făcute publice după finalizarea cercetării disciplinare„ potrivit sursei citate.