Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că România luptă efectiv şi cu rezultate împotriva corupţiei, deși se află pe o cale dificilă.

Pellegrini si IohannisFoto: Presidency.ro

”Nu vreau să dau sfaturi altora cum să rezolve problema corupţiei, dar pot să spun că în România lupta împotriva corupţiei este în plină desfăşurare. (...) Eu sunt un adept ferm al luptei împotriva corupţiei. România se află pe o cale dificilă şi corectă. Luptăm efectiv şi cu rezultate împotriva acestui flagel”, a susținut Iohannis, la conferinţa comună cu premierul slovac, Peter Pellegrini, potrivit Agerpres.

Iohannis a răspuns astfel când a fost întrebat dacă a discutat cu premierul slovac despre lupta împotriva corupţiei.

În februarie, ziaristul slovac Jan Kuciak și prietena sa au fost împușcați. Jurnalistul era pe punctul de a publica articol despre corupție la nivel înalt în care sunt implicate mafia italiană și politicieni din acest mic stat din zona euro.

Ziaristul care lucra pentru o publicație deținută de Ringier era specializat în dosare de corupție, precum cele privind posibile legături între lumea de afaceri și partidul SMER-SD al premierului de la acea dată Robert Fico.

Mii de persoane au ieșit atunci în stradă, la Bratislava, pentru a protesta față de asasinarea jurnalistului, într-un val de solidaritate care a luat proporții internaționale.