Fostul președinte PNL Crin Antonescu spune că disputa dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea pe tema fotografiilor cu fostul șef al SRI este o ”penibilă răfuială de mahala”. El a adăugat că problema este una serioasă pentru că a existat ”un amestec nesănătos” între politicieni și anumite instituții, dar nimeni nu dezbate pe fond. El a adăugat, la Digi 24, că ceea ce se întâmplă nu este de natură să îl facă să revină în politică.

Crin Antonescu in studioul HotNewsFoto: Hotnews

”Apariția unor fotografii nu înseamnă nimic, (...) fotografiile nu dovedesc nimic”, a spus Antonescu, adăugând că problema reală se poate discuta în cu totul alți termeni și în alte împrejurări.

”Este o penibilă răfuială de mahala care nu ne poate lămuri. Problema pe fond este că într-o bună perioadă, aproape un deceniu, a existat un amestec cu totul nesănătos- instituții care nu aveau nevoie și voie să facă politică și, pe de altă parte, politicieni majori care au încercat să arunce aceste instituții în bătălia politică. Aceasta este problema și ea nu se rezolvă cu fotografii ”, a spus fostul președintele liberal.

El a mai susținut că în prezent temele majore ale societății sunt evitate, dacă nu cumva ascunse, pentru că se duce „un război destul de jos”, cu un limbaj care duce către o ”violență surdă care nu prevestește nimic bun”. În context, întrebat dacă ia în calcul revenirea în politică, Crin Antonescu a sugerat că exclude o astfel de variantă: ”După cum vedeți, credeți că sunt lucruri de natură să mă ispitească?”.

În cadrul discuțiilor din PNL privind lista pentru alegerile europarlamentare, a fost evocat numele lui Antonescu ca posibil candidat. De altfel, acesta a avut discuții cu actualul președintele al formațiunii, Ludovic Orban, și cu fostul co-președinte Vasile Blaga.